Κρήτη: Γιατί το ζευγάρι που σώθηκε από τα κύματα καλείται να πληρώσει… πρόστιμο

Σώθηκε ο ίδιος και η σύντροφός του από τα μανιασμένα κύματα στην Κρήτη, ωστόσο ο 45χρονος θα πρέπει κατόπιν εντολής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που χρειάστηκε να στήσει το Λιμενικό για την έρευνα και διάσωσή τους.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι έχοντας ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα. Έτσι βάσει των όσων προβλέπει η απόφαση του Αρχηγείου του, θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω υπαιτιότητας τους.

Βάσει του ρεπορτάζ του cretapost, λοιπόν, θα επιβληθεί πρόστιμο στον 45χρονο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό, το οποίο, πάντως, εκτιμάται πως θα είναι υψηλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης στους Καλούς λιμένες ήταν ένα περιπολικό πλοίο ανοικτής θαλάσσης, του οποίου η χρήση κοστολογείται προς 1.894 ευρώ την ώρα, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα συμπεριληφθεί στο «λογαριασμό» και το ελικόπτερο super puma που συμμετείχε στις αναζητήσεις με την κάθε ώρα χρήσης του να κοστίζει 1.230 ευρώ. Επίσης η απασχόληση προσωπικού του Λιμενικού Σώματος ανέρχεται στα 6 ευρώ ανά ώρα, ενώ τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα μετά τις επτάμισι ώρες εργασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ