Μεγάλη φωτιά στη Σταμάτα – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα σε περιοχές της βόρειας Αττικής – ΦΩΤΟ αναγνωστών

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στις περιοχές της βόρειας Αττικής εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην Σταμάτα. Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση και άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική. οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά σπίτια με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη ενώ στη συνέχεια άρχισαν να εκκενώνονται σπίτια και στον Διόνυσο.

Στο σημείο επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα που συνδράμουν είναι 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς

Περιοχές της Αττικής “πνίγονται” στους καπνούς

Οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που καίει στην Σταμάτα είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που στέλνουν αναγνώστες του enikos.gr Σε περιοχές της βόρειας Αττικής η οσμή του καπνού είναι έντονη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Άλλωστε στην Σταμάτα πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ.

Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά από την Αρτέμιδα

Πώς φαίνεται η φωτιά από τη Λυκόβρυση

Πώς φαίνεται η φωτιά από την Πεντέλη

Από το βορειότερο σημείο του Ολυμπιακού χωριού προς Πεντέλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ