Τι είπε η Παπαευαγγέλου για τον εμβολιασμό των παιδιών

Για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού σε παιδιά, την μετάλλαξη Δέλτα και την πορεία της πανδημίας στην χώρα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως ξεκαθάρισε, τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16 με 19 ετών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer με συμπτώματα, όμως ήπια και δεν υπάρχει κανένα σήμα κινδύνου για παιδιά 12-16 ετών.

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δέλτα είπε ότι «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών», ξεκαθαρίζοντας ότι τα παιδιά 12-15 ετών θα κάνουν δύο δόσεις του εμβολίου.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας η ίδια υποστήριξε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων σημειώνοντας επίσης ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως εκτιμά δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου, τονίζοντας πως οφείλεται στους εμβολιασμούς.

Τέλος δήλωσε σίγουρη πως όταν τα παιδιά γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν και κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ