Συγκίνηση και βουβός πόνος στο μνημόσυνο για τα 102 θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι – ΒΙΝΤΕΟ

Τρία χρόνια έχουν περάσει από τη “μαύρη ημέρα” της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι. Οι κάτοικοι στην πολύπαθη περιοχή δεν ξεχνούν τα θύματα. Το Μάτι θρηνεί. Έτσι και σήμερα, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μνήμη των 102 νεκρών.

Νωρίτερα, έγινε το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, λύπης και συγκίνησης. Ο πόνος ήταν βουβός. Από νωρίς έφτανε κόσμος στην εκκλησία προκειμένου να δώσει το παρών και να τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που δεν είναι πλέον κοντά τους.

Συγγενείς, φίλοι, ακόμη και άτομα που μπορεί να μην έχουν καν σχέση με την περιοχή, αλλά θέλησαν τέτοια ημέρα να βρίσκονται εκεί.

Το παρών στο μνημόσυνο έδωσε μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς και η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Επιμνημόσυνη δέηση θα πραγματοποιηθεί και στις 6 το απόγευμα, ενώ στις 9 το βράδυ έχει προγραμματιστεί και ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη των θυμάτων. Αντίστοιχες εικόνες θρήνου και συγκίνησης και στον Νέο Βουτζά.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη επίσης συγκεντρώθηκε κόσμος από νωρίς για να συμμετάσχει στο μνημόσυνο που τελέστηκε.

Δείτε το βίντεο στο OPEN:

Πηγές: irafina.gr/ OPEN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ