Νέα τροπή στο θρίλερ του θανάτου του 31χρονου Δημήτρη στην Αυστρία – Τι “είδε” ο εισαγγελέας

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Δημήτρης Σαράντης βρέθηκε νεκρός, μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ του ομοσπονδιακού αθλητικού κέντρου του Μέντλινγκ της Βιέννης. Ο 31χρονος μάγειρας από τη Λάρισα, που είχε μεταβεί με την οικογένειά του στην Αυστρία για ένα καλύτερο αύριο, είχε εντοπιστεί από φίλους και τη σύζυγό του, απαγχονισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του, στις 5 Απριλίου 2016. Οι αυστριακές Αρχές είχαν θεωρήσει τότε, ότι επρόκειτο για αυτοχειρία, ωστόσο, οι συγγενείς του είχαν διαφορετική άποψη.

Πέντε χρόνια μετά, οι δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση είναι σημαντικές. Σύμφωνα με το anikolouli.gr, ο εισαγγελέας “είδε” τη δολοφονία του άτυχου μάγειρα και στέλνει τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή για νέες καταθέσεις.

Σημειώνεται πως λίγους μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανακρίτρια Λάρισας είχε στείλει την υπόθεση στο αρχείο αποδίδοντας τον θάνατο του Δημήτρη Σαράντη σε αυτοχειρία. Όμως, η οικογένεια του 31χρονου προσέφυγε στον εισαγγελέα επισημαίνοντας την έκθεση του ιατροδικαστή και τεχνικού συμβούλου της, καθηγητή Ματθαίου Τσούγκα, ο οποίος μιλούσε για ανθρωποκτονία.

Την Παρασκευή 16 Ιουλίου ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε δεκτή την προσφυγή και έστειλε τη δικογραφία σε τακτικό ανακριτή, ασκώντας παράλληλα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων.

Η εξαφάνιση

Τα ίχνη του Δημήτρη είχαν χαθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, όταν ο πατέρας ενός νεογέννητου αγοριού, είχε φύγει με το αυτοκίνητό του για την αγορά, όπως συνήθιζε, όμως δεν επέστρεψε. Δύο ημέρες αργότερα, βρέθηκε νεκρός. Υπήρχε περασμένο γύρω από τον λαιμό του ένα σχοινί που ήταν δεμένο στην χειρολαβή της πίσω πόρτας. Οι Αυστριακές Αρχές θεώρησαν πως επρόκειτο για αυτοκτονία και μάλιστα είχαν ταριχεύσει τον άτυχο νέο χωρίς βαθιά έρευνα και νεκροτομή. Ωστόσο, η οικογένεια του δεν είχε πειστεί ότι αυτοκτόνησε και οι συγγενείς του, στην προσπάθειά τους να μάθουν την αλήθεια, απευθύνθηκαν για βοήθεια στον καθηγητή Ιατροδικαστικής Ματθαίο Τσούγκα.

Το χτύπημα, η ένεση και η θηλιά

Οι συγγενείς ζήτησαν να γίνει εκταφή, η οποία έγινε τελικά επτά μήνες έπειτα από τον θάνατό του.

Τα όσα είχε αποκαλύψει στο “Φως στο Τούνελ” ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Τσούγκας, ήταν σοκαριστικά. “Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν και που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη, συνηγορούν σε μέγιστο βαθμό υπέρ αφαίρεσης της ζωής και όχι αυτοκτονίας. Συμπερασματικά, το θύμα όσο ζούσε, είχε υποστεί δύο χτυπήματα δυνατά στο κεφάλι και έχασε προσωρινά την επαφή με το περιβάλλον. Στη συνέχεια κάποιος με την ένεση του έδωσε μια υπερβολική δόση ηρεμιστικού κι όταν έπαψε να αναπνέει, τον κρέμασε με σχοινί από τη λαβή του αυτοκινήτου για να σκηνοθετήσει έναν απαγχονισμό” είχε αναφέρει ο κ. Τσούγκας.

Το όνειρο για μια καλύτερη ζωή έγινε εφιάλτης Η νεαρή χήρα του Δημήτρη Σαράντη είχε μιλήσει στην κάμερα του «Τούνελ», χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο της. Το ζευγάρι χτυπημένο από την ανεργία, αποφάσισε να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Η ευκαιρία δόθηκε όταν το 2014 ένας φίλος του Δημήτρη που ήδη εργαζόταν στην Αυστρία με τη σύζυγο του, τους πρότεινε να δουλέψουν στην κουζίνα ενός ελληνικού εστιατορίου της Βιέννης. Σύμφωνα με τη γυναίκα όλα πήγαιναν καλά μέχρι που έμεινε έγκυος. Όπως αναφέρει, το χαρμόσυνο νέο δεν άρεσε ιδιαίτερα στον εργοδότη τους και η συμπεριφορά του άλλαξε. Συμφώνησαν τότε ο Δημήτρης να συνεχίζει να εργάζεται, αλλά όχι και η γυναίκα του. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που όλο αυτό το διάστημα παραχωρούσε στο ζευγάρι ένα δωμάτιο για να μένει ακριβώς πάνω από το μαγαζί του, τους ζήτησε απροειδοποίητα να το αδειάσουν και μάλιστα σε διάστημα λίγων ωρών. Το ζευγάρι κινήθηκε νομικά εναντίον του πρώην εργοδότη και κατήγγειλε το περιστατικό στον επόπτη εργασίας της περιοχής. Ο εστιάτορας καταδικάστηκε και θα τους αποζημίωνε με 18.000 ευρώ που θα πλήρωνε σταδιακά κάθε μήνα. Ο Δημήτρης απολύθηκε περίπου τρεις μήνες πριν φύγει από τη ζωή.Η χήρα του ανέφερε πως ο Δημήτρης ήταν δεξιόχειρας, δεν κάπνιζε, δεν έπινε, δεν έπαιρνε καμία φαρμακευτική αγωγή, ούτε είχε σχέση με ουσίες.

Πηγή: anikolouli.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ