Ακόμη 12 κρούσματα κορονοϊού μέσα στο Σαββατοκύριακο στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το grtimes.gr, μέσα στο Σαββατοκύριακο διαγνώστηκαν θετικά στον ιό ακόμη 12 παιδιά με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέρχεται, πλέον, στα 32. Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αποχωρήσει με τους γονείς τους από την κατασκήνωση.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία από γονείς οι οποίοι είχαν στείλει τα παιδιά τους για διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes.gr ο συναγερμός στην κατασκήνωση που βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής είχε σημάνει από την Τετάρτη όταν εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε παιδιά. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ που υποβλήθηκαν τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο, αρκετά από Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλά εξ αυτών είχαν συμπτώματα.

Λόγω των κρουσμάτων εκκενώθηκαν αρχικά περισσότερα από έξι σπιτάκια τα οποία φιλοξενούσαν από 13 άτομα το καθένα μαζί με ομαδάρχη, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότερα από 500 παιδιά αποχώρησαν μέχρι σήμερα από την κατασκήνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ