Βαπτίστηκε στη θάλασσα από τον πατέρα Βησσαρίωνα που έχασε την 14χρονη κόρη του – ΦΩΤΟ

Η βάπτιση για κάθε πιστό σηματοδοτεί την είσοδό του στην Εκκλησία και αποτελεί ένα από τα ιερότερα μυστήρια της Ορθόδοξης πίστης, αφού μεταδίδεται στο βαπτιζόμενο το δώρο του Αγίου Πνεύματος. Έτσι και ο νεοφώτιστος Αλέξανδρος βαπτίστηκε στη Θάλασσα από τον π. Βησσαρίων από τη Στάνο Αιτωλοακαρνανίας.

Μπορεί να πέρασε την μεγαλύτερη στεναχώρια και λύπη, με τον άδικο χαμό της λατρεμένης κόρης του, ο π. Βησσαρίων πρωτοπορεί στα ιερατικά του καθήκοντα, κάνοντας βάπτιση,, όπως κάποιοι δεν τολμούν να κάνουν. Η 14χρονη Γωγώ, κόρη του ιερέα έχασε τη ζωή της μετά από χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη για γαστρικό δακτύλιο λόγω παχυσαρκίας σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, φέρνοντας στο προσκήνιο εκτός από το θέμα της ιατρικής αμέλειας και αυτό του bullying στην ελληνική κοινωνία, που στιγματίζει ανθρώπους και οδηγεί εφήβους σε μονοπάτια τα οποία πολλές φορές έχουν τραγική κατάληξη.

Παρά λοιπόν την πίκρα και τον πόνο του συνεχίζει το έργο του, γιατί η Εκκλησία που τελευταία ταλανίζεται με προβλήματα κληρικών, τον έχει μεγάλη ανάγκη, αφού πέραν των καθηκόντων του, ο μιλίχειος λόγος του, και το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο του, τον καθιστούν ολόφωτο φάρο!

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: agriniosite.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ