Συναγερμός για τη θαλάσσια βλέννα: Έφτασε και στη Λήμνο – Μεγάλη η ζημιά στην Ίμβρο

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρά έφτασε και στη Λήμνο προκαλώντας ανησυχία, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, καθώς οι φόβοι μήπως γεμίσουν οι παραλίες είναι έντονοι. Η βλέννα έχει κάνει μεγάλη ζημιά και στην Ίμβρο.

Η βλέννα που ως επιδημιολογική “βόμβα” έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κυρίως στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έκανε την εμφάνισή της στην παραλία του Αγίου Σώζοντα.

Λουόμενοι της παραλίας στο Ρωμαίικο Γιαλό ανέφεραν στον LimnosFM100, πως παρατήρησαν βλέννα και στη συγκεκριμένη παραλία, με την ερώτηση που δημιουργείται να είναι το εάν πρόκειται για βλαβερή για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσία ή όχι. Ο Δήμος Λήμνου προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στην Ίμβρο. Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δεν φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της. Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι του νησιού. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αρχίσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς τη συνηθίσαμε στον Μαρμαρά, αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Αιγαίου την Ίμβρο. Από την βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια, η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Πηγή: limnosfm100.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ