Θεσσαλονίκη: Τρεις καταγγελίες σε βάρος του γιατρού που χειρούργησε την κόρη του ιερέα

Για παραλείψεις και ιατρικά λάθη, που σε δύο από τις τρεις περιπτώσεις, στοίχισαν ζωές, καταγγέλλεται ο γιατρός που χειρούργησε τη 14χρονη Γωγώ από την Επανομή Θεσσαλονίκης. Το κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Σε άλλες δύο υποθέσεις φέρεται να εμπλέκεται ο ίδιος γιατρός που καταγγέλλεται από την οικογένεια 14χρονης ότι ευθύνεται για τον θάνατό της μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου.

Τον Μάιο του 2017, ένας 24χρονος από την Καβάλα θέλησε να χάσει τα περιττά κιλά αλλά τελικά έχασε τη ζωή του. Ο αδελφός του 24χρονου λέει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου: “Απαξίωσε το πρόβλημα, μας έλεγε ότι είναι λογικό, πάρτε κάτι ντεπόν. Δεν έκαναν δουλειά στον αδελφό μου αυτά τα χάπια”.

Από το 2005 η Αλεξάνδρα Ομουρίδου ταλαιπωρείται από το ίδιο χειρουργείο. “Μετά από απανωτά χειρουργεία κατά κάποιον τρόπο είμαι ζωντανή, αλλά δεν νιώθω ζωντανή” επισημαίνει η καταγγέλλουσα μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1. Ο ιερέας, πατέρας της μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη, ζητεί την τιμωρία του γιατρού και κινείται νομικά σε βάρος του. “Το παιδί μου, χωρίς να είναι άρρωστο παθολογικά, σήμερα είναι στο χώμα εξαιτίας του. Αλλά αυτός είναι στο γραφείο του” υπογράμμισε ο τραγικός πατέρας.

Ο Δημήτρης Τσάμης, πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τόνισε πως “θα κριθεί αν έπρεπε να χειρουργηθεί ένα κορίτσι σ’ αυτήν την ηλικία, αν οι ενδείξεις υπήρχαν για να γίνει αυτή η επέμβαση, αν η επέμβαση έγινε σωστά και με πληρότητα”.

Τόσο η Γωγώ όσο και ο 24χρονος από την Καβάλα άφησαν την τελευταία τους πνοή έπειτα από σηπτικό σοκ που προκάλεσε πολυοργανική ανεπάρκεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ