Θεσσαλονίκη: Η Αγγελοπούλου στην προβολή της Ελληνικής Επανάστασης που “ζωντανεύει” – ΒΙΝΤΕΟ

Την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης η οποία «ζωντανεύει» ταυτόχρονα σε 18 πόλεις μέσα από την τεχνική του projection mapping, παρακολούθησε την Κυριακή (13/6) το βράδυ η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην προβολή που έγινε στην πρόσοψη του Βασιλικού Θεάτρου.

Πρόκειται για μια εμβληματική δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, με τίτλο «Επιθυμία Ελευθερίας» και οι προβολές έχουν ξεκινήσει από το, Σάββατο, σε επιλεγμένα κτήρια 18 πόλεων της Ελλάδας, με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων.

Μέσα από τα έργα τέχνης τα οποία έχουν οπτικοποιηθεί γίνεται η αφήγηση του Αγώνα του 1821. Επιπλέον, εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές συνδέονται και με στοιχεία της νεότερης ιστορίας κάθε πόλης.

“Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ίσως και στην Ευρώπη, γίνονται ταυτόχρονες προβολές σε 18 πόλεις της Ελλάδος, σε 18 εμβληματικά κτίρια”, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021, συμπληρώνοντας ότι το πρόγραμμα το δημιούργησαν 40 χαρισματικοί φοιτητές.

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το γεγονός ότι η προβολή γίνεται και στην πόλη της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε αυτό το εμβληματικό κτίριο που βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ενώ η παραγωγή του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτίρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι προβολές έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται διαρκώς από τις 21.30 μέχρι τις 23.30. Εκτός από την προβολή επάνω στο επιλεγμένο κτίριο, υπάρχει και show με φώτα στον περιβάλλοντα χώρο, το οποίο συνδέεται με την προβολή στο κτίριο.

Πηγή: grtimes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ