Λινού στον Realfm 97,8: Ελπίζω ότι δεν θα δούμε τέταρτο κύμα

“Ελπίζω ότι δεν θα δούμε τέταρτο κύμα. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε σοβαρή αποκλιμάκωση πλέον, τις τελευταίες δύο ημέρες ο δείκτης θετικότητας προσεγγίζει το 2 και είναι κάτω από το 2 μερικές φορές. Βαίνουμε σε πολύ μεγάλη βελτίωση, η οποία αφενός οφείλεται ότι αυξάνονται οι εμβολιασμοί, και ταυτόχρονα μαθαίνουμε να αξιοποιούμε τον υπαίθριο χώρο” δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Όταν θα χειροτερέψει ο καιρός ή όταν θα χρησιμοποιηθούν πάρα πολύ κλειστοί χώροι για λόγους κλιματισμού, τότε θα έχουμε έναν κίνδυνο να αυξηθούν τα κρούσματα και για αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν βρισκόμαστε στις κλειστούς χώρους να τηρούμε όλα τα άλλα μέτρα, δηλαδή μάσκες και αποστάσεις γιατί δεν έχει τελειώσει η πανδημία” πρόσθεσε.

“Η ινδική μετάλλαξη μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, είναι 50% πιο μεταδοτική από την βρετανική μετάλλαξη, η οποία ήδη ήταν 50% πάνω από τον αρχικό στέλεχος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καλύπτεται από τα εμβόλια” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ