Γλυκά Νερά: Γιατί πήγε η ψυχολόγος της Καρολάιν στη ΓΑΔΑ

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκε το πρωί η ψυχολόγος της 20χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, στις 11 Μαΐου, στα Γλυκά Νερά. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η παρουσία της γυναίκας που προσέφερε υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στην Καρολάιν, στη ΓΑΔΑ δεν αφορά στην υπόθεση της δολοφονίας, αλλά αποκλειστικά το θέμα της άδειας άσκησης επαγγέλματος και γι’ αυτόν τον λόγο δεν εξετάζεται από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Μυλωνοπούλου, έχει στο τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαθέτει πτυχίο ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις της “ψυχολόγου” στα ΜΜΕ είχαν προκαλέσει αντιδράσεις, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων να της ζητήσει να προσκομίσει το πτυχίο της και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Ακολούθησε εξώδική δήλωση από την κ. Μυλωνοπούλου με τη οποία στρεφόταν κατά του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων τονίζοντας ότι είναι “τραγικό και απάνθρωπο να παρερμηνεύονται πράγματα, να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και να με έχετε καταστήσει “ως αν να είμαι εγώ το υπαίτιο πρόσωπο” για το θλιβερό γεγονός που συνέβη στα Γλυκά Νερά” και κατηγορώντας παράλληλα τον Σύλλογο ότι δεν επιδεικνύει “ίχνος σεβασμού προς τις Αρχές που μοχθούν να εξιχνιάσουν το θλιβερό έγκλημα”. Παράλληλα διαμαρτυρόταν εντόνως, “αντικρούοντας ρητά και κατηγορηματικά τα όσα αναφέρετε στην από 31-05-2021 επιστολή σας, περί δήθεν “αντιποίησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου” από εμέ” ενώ , μεταξύ άλλων, σημείωνε πως “ουδέποτε ανακοίνωσα και ουδέποτε συστήθηκα με το επάγγελμα της “ψυχολόγου”. Ασκώ νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητα”.

Στο εξώδικο απάντησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγος, σχολιάζοντας τα επιχειρήματα της. “Από την εξώδικη απάντησή της προς τον ΣΕΨ προκύπτει οτι δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας , ούτε Αδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου” ανέφερε η κ. Μυλωνοπούλου.

“Παράλληλα εμφανίζεται σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στο διαδίκτυο να παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες Ψυχολόγου σε πελάτες . Είναι οξύμωρο το γεγονός ότι μας απαγορεύει «ρητά και κατηγορηματικά» να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας και να δημοσιοποιήσουμε την εξώδικη απάντησή της” τόνιζε μεταξύ άλλων ο Σύλλογος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ