Παρασκευής στον Realfm 97,8: Κρίσιμο να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 65 και στις ευπαθείς ομάδες

“Η εικόνα είναι αρκετά αισιόδοξη και νομίζουμε ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, είναι δεδομένο ότι θα βελτιωθεί περισσότερο στο μέλλον, όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη και όσο μας βοηθούν κι άλλες παράμετροι όπως ο καλός καιρός και η χρήση επιπλέον μέτρων όπως ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος και η χρήση μάσκας. Το αν αυτό θα αποτρέψει ένα τέταρτο κύμα, εμείς είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε με τη συμπεριφορά μας πόσο σοβαρό θα είναι το τέταρτο κύμα. Η κρίσιμη παράμετρος είναι το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αν το ποσοστό είναι πολύ μεγάλο ακόμα κι αν έχουμε κρούσματα την περίοδο του Φθινοπώρου, τα κρούσματα αυτά δεν θα μας απασχολούν ιδιαίτερα γιατί δεν θα σχετίζονται με ανάγκη για νοσηλεία, δεν θα σχετίζονται με σοβαρή νόσο” δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας -Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Το ωράριο είναι κάτι που θα συζητηθεί και είμαστε κοντά στο να αρθούν σιγά, σιγά αυτοί οι περιορισμοί. Επίσης, θεωρώ ότι η παρέμβαση της αστυνομίας σε ένα πλήθος της τάξης 3.000 νέων δεν θα βοηθούσε ιδιαίτερα, αλλά ίσως βοηθούσε να έχουμε εγκαίρως μια ενημέρωση ώστε να αποτραπεί αυτού του είδους ο συγχρωτισμός” περιέγραψε.

“Η αστυνομία γνωρίζει τον τρόπο να επέμβει εγκαίρως” πρόσθεσε.

“Είναι κρίσιμο να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 65 και στις υπόλοιπες ευπαθείς ομάδες. Είναι κρίσιμο γιατί θα καθορίσει τη σοβαρότητα των επόμενων πιθανών κυμάτων, αν αυτά εμφανιστούν” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ