Παπουτσής«Σκληρή η καθημερινότητα στην Αθήνα». Σώωπα!

Σε ακόμη μία διαπίστωση προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Το κέντρο της πόλης βυθίζεται στην απαξίωση και την εγκληματικότητα και οι αρμόδιοι φορείς συνεχίζουν να συζητάν για λύσεις οι οποίες για άλλη μία φορά θα εφαρμοστούν στο …μέλλον.

Ο κ Παπουτσής με επιστολή του προς το Δήμαρχο Αθηναίων «συμμερίζεται την αγωνία του»  και τον παραπέμπει σε ομιλία του στη βουλή σύμφωνα με την οποία έχουν αυξηθεί οι περιπολίες στο κέντρο και λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Η επιστολή του Χρ. Παπουτσή προς τον δήμαρχο Αθηναίων

Παρακολουθώ τις συνεχείς δηλώσεις σας για το κέντρο της Αθήνας. Συμμερίζομαι την αγωνία σας και μεγάλο μέρος του προβληματισμού σας.

Η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή για ένα σημαντικό τμήμα των επιχειρηματιών, των εργαζομένων και των κατοίκων της Αθήνας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιούν ένα εκτεταμένο σχέδιο για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχετε ήδη διαπιστώσει την αλλαγή που έχει συντελεστεί σε ορισμένες περιοχές.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.

Είχα την ευκαιρία στην ομιλία μου στη Βουλή (13/1/12), ν’ αναφερθώ εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και την πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο πεδίο ευθύνης του, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας.

Για την ενημέρωσή σας, σας αποστέλλω την ομιλία μου αυτή, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου.

Στην ταραγμένη εποχή μας, η απαίτηση των πολιτών για ασφάλεια και ποιότητα ζωής επιβάλλει σε όλους μας όσοι διαχειριζόμαστε την εξουσία στο όνομά τους, να αυτοδεσμευόμαστε στο πεδίο της αντικειμενικής προσέγγισης της πραγματικότητας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, για ακόμη μια φορά, ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του Δήμου της Αθήνας και των Αθηναίων πολιτών.

                        Με θερμούς χαιρετισμούς,

                              Χρήστος Παπουτσής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ