Παρέμβαση Νικολάου για την ομιλία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή

Την έντονη αντίδραση και παρέμβαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου προκάλεσε ο συντονισμός συγκεντρώσεων οπαδών του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τον ίδιο τον καταδικασθέντα μέσα από τη φυλακή. Το θέμα είχε αποκαλύψει το enikos.gr, δημοσιεύοντας βίντεο με ομιλία του στις 22 Μαΐου,

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, μετά τις ηχογραφημένες εκπομπές στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε μέσα από τις φυλακές Δομοκού, χρησιμοποιώντας το κοινόχρηστο τηλέφωνο, σε συγκέντρωση οπαδών του. Έτσι, η Σοφία Νικολάου με έγγραφό της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί να αξιολογηθούν ποινικά οι δραστηριότητες του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ με δεύτερο έγγραφο που απέστειλε προς τις φυλακές Δομοκού, ζητεί εξηγήσεις για το κατά πόσο το πρώην «πρωτοπαλίκαρο» του Νίκου Μιχαλολιάκου τηρεί τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα όσον αφορά στο κομμάτι που έχει να κάνει με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Η ομιλία

Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε μιλήσει… μέσω τηλεφώνου σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οπαδοί του, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν “η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, στην οδό Αθηνάς. Μάλιστα, ακουγόταν σε πλατεία μέσω μικροφωνικών εγκαταστάσεων που είχαν τοποθετηθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ