Δικηγόροι και πρώην αστυνομικοί σε δίκη έπειτα από έρευνα της ΕΥΠ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε δίκη παραπέμπονται 19 δικηγόροι και αστυνομικοί για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, καθώς τα ονόματά τους περιλαμβάνονται σε πόρισμα της ΕΥΠ.

Στις 3 Σεπτεμβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο 19 άτομα, ανάμεσά τους, γνωστοί δικηγόροι και επιχειρηματίες που κατηγορούνται ότι χρημάτισαν έναν εν ενεργεία αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και πρώην αστυνομικούς, προκειμένου οι τελευταίοι να τους ειδοποιούν εγκαίρως για επικείμενους ελέγχους σε παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες, καζίνο, αλλά και οίκους ανοχής.

Tι αναφέρεται στο κατηγορητήριο: “Υποσχέθηκαν και προσέφεραν σε αστυνομικούς άγνωστα χρηματικά ποσά, προκειμένου να ενημερώνουν έγκαιρα, κατόπιν αμοιβής για τους προγραμματισμένους επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους σε παρανόμως λειτουργούσες επιχειρήσεις καθώς επίσης και για να αποφεύγονται οι επιτόπιοι αστυνομικοί έλεγχοι, η βεβαίωση παραβάσεων και η υποβολή μηνύσεων σε βάρος των υπευθύνων των επιχειρήσεων”.

Και οι 19 παραπέμπονται να δικαστούν για πλημμελήματα, ενώ η δικογραφία που αφορά στους ίδιους τους επίορκους αστυνομικούς εκκρεμεί ακόμη στην εισαγγελική έρευνα. Έναυσμα για την έρευνα αποτέλεσε πολυσέλιδο πόρισμα του τέως διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη προς την τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου που περιέγραφε αναλυτικά φαινόμενα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ