Detox Water: Αυτά είναι τα σημαντικά οφέλη στην υγεία μας

Ως γνωστόν, η κατανάλωση νερού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρυνθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό. Σε κάποιους από εμάς ​όμως, ​το σκέτο νερό​ μας​ φαίνεται…βαρετό​. Ποια είναι η λύση λοιπόν; Το detox νερό.

Πρόκειται για πόσιμο νερό, στο οποίο έχουν μουλιάσει για αρκετή ώρα, φρούτα, λαχανικά και βότανα. Με αυτό τον τρόπο, το νερό αρωματίζεται και είναι πιο ευχάριστο τόσο στη γεύση όσο και την οσμή. Επιπρόσθετα, λόγω του ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχει δεν καταναλώνονται, το νερό αποτοξίνωσης έχει ελάχιστες έως και μηδενικές θερμίδες. Αποτελεί έτσι την ιδανική εναλλακτική ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών με ζάχαρη.

Η παρασκευή του είναι πάρα πολύ απλή και μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας. Αξιοποιώντας απλά υλικά – που πιθανότατα ήδη έχετε στην κουζίνα σας – δίνετε στο νερό σας ένα twist και αναζωογονείστε. Μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές είναι το λεμόνι, η μέντα, το grapefruit, το καρπούζι, το ginger, το μήλο και η κανέλα. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη και ροδοπέταλα. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και βοηθούν εξίσου στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ύστερα από την διαλογή των υλικών της αρεσκείας σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια, κύβους ή φέτες. Προσθέστε τα σε ζεστό ή κρύο νερό, αναλόγως της προτίμησής σας. Μην φοβηθείτε να συνδυάσετε πολλά συστατικά μαζί. Όσο περισσότερα, τόσο πιο έντονη η γεύση. Extra tip: άφησε τα υλικά στο νερό αρκετή ώρα, ακόμα και από το προηγούμενο βράδυ.

Πηγή: instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ