Αποζημιώσεις έως 4.000 ευρώ: Πώς υπολογίζονται τα ποσά της ενίσχυσης – Ποιες είναι οι παγίδες

«Παγίδες» κρύβει η υποβολή των αιτήσεων για την λεγόμενη «Αυξημένη Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού» που είναι σε εξέλιξη: Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή ώστε να εξασφαλίσουν αποζημίωση έως 4.000 ευρώ οι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να έχουν κατεβασμένα ρολά μέσα στον Απρίλιο, είτε για ολόκληρο τον μήνα, είτε για κάποιες μέρες και θα παραμείνει ενεργή έως την 1η Ιουνίου.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Σε μια προσπάθεια να κλείσει τα «παράθυρα» σε επιτήδειους που θα επιχειρήσουν να «μαγειρέψουν» τα στοιχεία που τους ζητά η πλατφόρμα MyBussinesSupport, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων «φρενάρει» με τον τρόπο της, την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων. Νωπές είναι ακόμα άλλωστε οι μνήμες εκείνων των αετονύχηδων που επιχείρησαν να ξεγελάσουν το σύστημα και με τροποποιητικές δηλώσεις θέλησαν να εισπράξουν υπέρογκα ποσά Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Ο «αυτοματοποιημένος» έλεγχος

Για τον λόγο αυτόν, στις δηλώσεις χορήγησης του βοηθήματος οι οποίες άρχισαν να υποβάλλονται με την σχετική προθεσμία να λήγει την 1η Ιουνίου, η πλατφόρμα προειδοποιεί τους δικαιούχους επιχειρηματίες πως «μπορείτε να υποβάλλετε τροποποιητική δήλωση μόνον εντός της ημέρας» που κατατέθηκε οριστικά η αρχική αίτηση χορήγησης. Από την επομένη μέρα και μετά, το σύστημα δεν θα δέχεται διορθωτικές δηλώσεις και πιθανά λάθη ίσως κοστίσουν πολλά στους υποψηφίους για το βοήθημα.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ