Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τους 20άρηδες – Δεν θα εμβολιαστούν με AstraZeneca

Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα και τις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού το επόμενο χρονικό διάστημα μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Σημειώνεται ότι από σήμερα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών. Για τις ηλικιακές ομάδες 35 – 39 και 30-35 ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά. “Πιστεύουμε θα ανοίξει εντός του Μαΐου. Περιμένουμε πρώτα τη ροή που θα υπάρξει με τα ραντεβού για τις ηλικίες 40-44 ετών και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανοίξουν και οι δύο αυτές κατηγορίες”, τόνισε ο κ.Γεωργαντάς.

Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή ομάδα 20 -29 η πλατφόρμα θα ανoίξει τον Ιούνιο, όπως είπε. “Νομίζουμε ότι μπορούν να αρχίσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί για τους κάτω των 30 τέλη Ιουνίου”. Σημείωσε ότι οι πολίτες κάτω των 30 ετών δεν θα εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, αλλά με τα υπόλοιπα εμβόλια.

Ο κ. Γεωργαντάς ρωτήθηκε και για την “ποινή” των 16 ημερών που επιβάλλεται από το σύστημα σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους. Είπε ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά. Όπως είπε η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα και σημείωσε ότι αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και μειώθηκε στις 16.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην ακυρώνουν συνεχώς το ραντεβού τους γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα. Τέλος, είπε μέχρι τώρα 955.000 πολίτες έχουν λάβει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ