Κρήτη: Εξιτήριο για τον 35χρονο με τις δύο θρομβώσεις – Τι δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ

Ο 35χρονος, ο οποίος έπαθε δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, πήρε εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ, ενώ καλή είναι η εικόνα της 44χρονης γυναίκας, η οποία νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο με χαμηλά αιμοπετάλια και προβλήματα στην πηκτικότητα του αίματος μετά τον εμβολιασμό της. Η 44χρονη μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ που διαθέτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες, έπειτα από επιδείνωση στην υγεία της.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο cretapost ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του νοσοκομείου, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο, μέσα στην ημέρα να μεταφερθεί σε κοινό θάλαμο. Όπως είπε, η γυναίκα είναι ήρεμη, πέρασε καλά τη νύχτα και η κατάσταση της είναι σταθερή. Παρακολουθείται από τους γιατρούς και η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Σταθερά σοβαρή κρίνεται την ίδια στιγμή, η κατάσταση της υγείας της 47χρονης που νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ μετά από θρόμβωση που υπέστη, επίσης λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το AstraZeneca. Όπως είπε στο cretapost o κ. Χαλκιαδάκης είναι η πιο σοβαρή περίπτωση αυτή τη στιγμή. Και για τις τρεις αυτές περιπτώσεις πάντως, οι γιατροί βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουν σταλεί στην Αθήνα και που θα δείξουν αν υπάρχει συσχετισμός με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Τζανάκης: Δύσκολο να ήταν προβληματική η παρτίδα των AstraZeneca στην Κρήτη

Για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη αλλά και για τους εμβολιασμούς μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε στο MEGA, “το πρώτο περιστατικό με τη βοήθεια των αιματολόγων έχουν κάνει όλον τον διαγνωστικό έλεγχο, γνωρίζουμε τι έχει γίνει. Έχει υποβληθεί ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που πιθανότατα συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά είναι σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα με την έννοια της ηλικίας και άλλων αιτιών”.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε σχετικά με το εάν είναι πιθανόν να είναι προβληματική η παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την υπόθεση, όλα οφείλουμε να τα εξετάσουμε. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».

«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορονοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για τρία πιθανά περιστατικά που αντιμετωπίζονται. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά. Συζητάμε για δύο ενδεχόμενα περιστατικά ενώ έχουμε 168 άνθρωποι που έχουν πεθάνει και θα ζούσαν αν είχαν κάνει εμβόλιο. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ