Λάρισα: Στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου η γιατρός που καλούσε τον κόσμο να μην εμβολιασθεί

Σάλος προκλήθηκε στη Λάρισα από ανάρτηση γιατρού- γυναικολόγου στα social media, με την οποία καλούσε τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υποστηρίζοντας ότι “προκαλεί διαταραχές στο DNA και καταστρέφει τα αγγεία”. Η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ήταν άμεση και η συγκεκριμένη γιατρός αναμένεται να περάσει από Πειθαρχικό σύμφωνα με την ΕΡΤ1. Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας επισημαίνει τα εξής:

  1. «Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα….
  2. Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας….

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα». Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι “δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από γιατρούς, που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ