Κορονοϊός – Λινού για “αθηναϊκή μετάλλαξη”: Δεν ξέρουμε αν καλύπτεται από τα εμβόλια – ΒΙΝΤΕΟ

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού αναφέρθηκε στην αθηναϊκή μετάλλαξη του κορονοϊού. “Δυστυχώς ξέρουμε πολύ λίγα για την αθηναϊκή μετάλλαξη. Από πληροφορίες που έχω από τον ECDC δεν συμμετέχουμε στο να δίνουμε τα στοιχεία σε μία πλατφόρμα που είναι σχεδόν παγκόσμια, τουλάχιστον στον δυτικό κόσμο”, είπε η κ. Λινού μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Δεν ξέρουμε αν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. Από ότι φαίνεται όμως, τα κομμάτια της μετάλλαξης, που συνιστούν αυτό το στέλεχος, αντιμετωπίζονται. Επομένως το πιο πιθανό είναι ότι αντιμετωπίζεται” σημείωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Realnews σε δημοσίευμα της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Το στέλεχος Β.1.1.318 -γνωστό και ως αθηναϊκή μετάλλαξη-, που εντοπίζεται περίπου στο 30% των δειγμάτων τα οποία αναλύονται στο Λεκανοπέδιο, προκαλεί ανησυχία καθώς είναι πιθανόν να εμφανίζει ανθεκτικότητα στα αντισώματα που προκύπτουν είτε από φυσική ανοσία είτε από εμβολιασμό”.

Σχετικά με τα αντισώματα και τα τεστ που ορισμένοι εκ των εμβολιασμένων επιλέγουν να κάνουν, απάντησε ότι υπάρχει δυσκολία στην αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων.

“Από ότι ξέρω υπάρχει δυσκολία στην αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων. Η ανοσία δεν εξαρτάται μόνο από τα αντισώματα. Η ανοσία μπορεί να στηρίζεται και στα αντισώματα και σε ειδικά λεμφοκύτταρα. Επομένως, εκείνο που ξέρουμε είναι ότι προστατεύονται οι εμβολιασμένοι, εκτός ίσως από ένα μικρό ποσοστό του 3% με 4%. Δεν έχουν γίνει τόσα πολλά τεστ αντισωμάτων ώστε να ξέρουμε την αξιοπιστία της”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ