Φραγκάκης στον Realfm: Το άνοιγμα του τουρισμού δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος – Τι είπε για τα πρωτόκολλα

“Έχω έρθει στα Χανιά, για να δω από κοντά πώς λειτουργούν αυτές οι πρώτες ημέρες ανοίγματος του τουρισμού. Μπορώ να σας μεταφέρω μια εικόνα πραγματική από το πεδίο δράσης. Υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα και οργάνωση στις πύλες εισόδου της χώρας, στα αεροδρόμια, όπου ήδη έχουν αρχίσει να υποδέχονται κάποιους πρώτους επισκέπτες” είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Τα μεικτά κλιμάκια είναι εκεί και ήδη κάνουν τη δουλειά τους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και ποιοι είναι οι κανόνες. Όπως επίσης και οι επαγγελματίες του τουρισμού, που δειλά – δειλά ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους και ξέρουν ήδη τι πρέπει να κάνουν και τα τα πρωτόκολλα. Τα πρωτόκολλα ετοιμάζονται εδώ και καιρό και γενικότερα έχει γίνει μια μεγάλη δουλειά προετοιμασίας για το άνοιγμα. Δεν ανοίξαμε τυχαία ούτε απροετοίμαστα, το αντίθετο θα έλεγα. Έχει γίνει μια δουλειά τουλάχιστον τριών μηνών και είμαστε από τις πρώτες χώρες, που αυτό που ανακοινώσαμε ως άνοιγμα τον Μάρτιο, το κάναμε πράξη. Άρα θεωρώ ότι η προετοιμασία μας είναι καλή, φυσικά στην πορεία των πραγμάτων, το ζήσαμε και πέρσι, αν υπάρξει κάποιο ζήτημα εδώ είμαστε να το διορθώσουμε. Δεν είμαστε αλάθητη, αλλά σε γενικότερες γραμμές έχει γίνει καλή προετοιμασία” σημείωσε.

Σχολιάζοντας την αναφορά της κ. Νοτοπούλου για καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των ανθρώπων του τουρισμού και για πρωτόκολλα που ενταφιάζουν τις προοπτικές του τουρισμού ανέφερε ότι “Θα διαφωνήσω κάθετα με τη δήλωση της κ. Νοτοπούλου, διότι τα πρωτόκολλα έχουν φτιαχτεί για να είναι εφαρμόσιμα. Η πρώτη μας έγνοια και πέρσι και φέτος, είναι τα πρωτόκολλα να μην δρουν αποτρεπτικά, αλλά να δίνουν ένα κίνητρο ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να κάνει το τεστ του ή να επισκεφτεί κάποιον χώρο και να αισθάνεται ασφαλής. Από την άλλη, πρέπει να σας πω ότι όσο προχωράει ο καιρός και εμπεδώνεται το αίσθημα της ασφάλειας με την αύξηση των εμβολιασμών, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε περισσότερους εμβολιασμένους και στον τουρισμό, χωρίς να χρειάζεται να γίνει συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους. Έτσι κι αλλιώς, έχει δοθεί προτεραιότητα στα μικρότερα νησιά. Σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα του τουρισμού δεν είναι σπριντ, αλλά μαραθώνιος”.

“Φέτος πιστεύουμε ότι θα είναι έτος ανάκαμψης για τον τουρισμό μας” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ