Γλυκά Νερά: Οι τρίχες από τον τόπο του εγκλήματος στο “μικροσκόπιο” – Πού στρέφονται οι έρευνες

Στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών οι τρεις κακοποιοί άφησαν πίσω τους γενετικό υλικό με τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια να αναμένεται να ρίξουν «φως» στην δολοφονία της 20χρονης μητέρας. Ήδη στα εργαστήρια εξετάζονται τρίχες, που έχουν υποβληθεί σε μιτοχονδιακές αναλύσεις. Από το σημείο του εγκλήματος, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η 20χρονη Καρολάιν, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρίχες με ρίζες, οι οποίες τώρα αναλύονται για να ταυτοποιηθεί αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε κάποιον από τους τρεις δράστες. Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής αισιοδοξούν ότι είναι κοντά στην ταυτοποίηση ενός εκ των τριών δραστών, τουλάχιστον. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, παρόμοια ευρήματα αλλά με λανθάνοντα, προς το παρόν, αποτελέσματα προκύπτουν από σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτα), η συλλογή των οποίων έγινε από τα χέρια, τα νύχια και το σώμα της άτυχης κοπέλας. Στο εργαστήριο DNA, γίνονται οι μοριακές αναλύσεις των ευρημάτων και πραγματοποιείται ο διαχωρισμός του γενετικού υλικού από τα πειστήρια με ρομποτικό και φυσικό τρόπο.

Το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που συλλέχθησαν από το σπίτι τοποθετούνται σταδιακά στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αυτή με τα περίπου 165.000 ορφανά αποτυπώματα και DNA.

Στο «μικροσκόπιο» 30 σεσημασμένοι κακοποιοί

Οι Αρχές από τους εκατοντάδες φακέλους από τις κλοπές, διαρρήξει και ληστείες σε σπίτια βορείων προαστίων έχουν βάλει στο στόχαστρο τους για ανάλυση 12 περιστατικά. Σε αυτά είχαν εμπλοκή περισσότεροι από 30 κακοποιοί. Ακόμη ένα σοβαρό ενδεχόμενο είναι οι τρεις κουκουλοφόροι που άλλαξαν μια για πάντα τις ζωές του 32χρονου πιλότου και της κόρης του σκοτώνοντας την 20χρονη Καρολάιν, να βρισκόταν σε επικοινωνία με άλλο άτομο της συμμορίας που ήταν εκτός του σπιτιού και είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Από τις Αρχές αναμένεται να γίνει και ανάλυση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας για να διαπιστωθεί ποια στίγματα κινητών τηλεφώνων υπήρχαν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες στα Γλυκά Νερά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ