Έπιασαν τη συμμορία που έκλεβε σπίτια στη Βορειανατολική Αττική – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από τον τρόπο δράσης της

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες έξι ανδρών που φέρονται ως μέλη συμμορίας με δεκάδες κλοπές στο ενεργητικό τους έδωσε η Αστυνομία από εισαγγελική εντολή. Ο ΑΝΤ1 μετέδωσε βίντεο αποκαλυπτικό για τον τρόπο δράσης τους.

Όπως καταγράφεται, ένα από τα μέλη της συμμορίας βρίσκεται έξω από σπίτι στη Βορειοανατολική Αττική και κάνει νόημα στον συνεργό ώστε να τον ακολουθήσει και να εισβάλουν στο εσωτερικό για να κλέψουν χρήματα και κοσμήματα. Μία άλλη κάμερα ασφαλείας τους καταγράφει να κλέβουν τσάντα από σταθμευμένο αυτοκίνητο τον Φεβρουάριο. Είχαν ανοικτό το πορτ-μπαγκάζ στο αυτοκίνητό τους ώστε να μην δει κανείς την πινακίδα κυκλοφορίας. Κατηγορούνται για 32 κλοπές και μία ληστεία σε Καπανδρίτι, Μικροχώρι, Διόνυσο, Μαραθώνα και Νέα Μάκρη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους καθώς δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και σε άλλες κλοπές. Είχαν μεταξύ τους συγγενικές σχέσεις, και ως αρχηγός φέρεται ένας 40χρονος. Μετά τις συλλήψεις Οι τρεις προφυλακίστηκαν και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ αναζητείται ένας συνεργός

Γείτονας είπε στην κάμερα του ΑΝΤ1: “Με είχε πάρει τηλέφωνο και μου είχε πει ότι χτυπάει ο συναγερμός της, να πάω να δω τι γίνεται. Πήγα και διαπίστωσα ότι είχαν βγάλει τον συναγερμό, τον είχαν βάλει σε ένα καρότσι, είχαν ρίξει νερό μέσα, είχαν βάλει τη σειρήνα του συναγερμού μέσα. Μπαίνω μέσα στο σπίτι, ήταν ανάστατο”. Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν δύο αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη ώστε να μπορούν να ξεφύγουν σε περίπτωση που τους εντόπιζαν και τους καταδίωκαν οι αστυνομικοί. Πρόσφατα στο Καπανδρίτι, νεαροί που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσπάθησαν να διαρρήξουν περίπτερο όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός. “Κόβουν τη σίτα στα πλάγια, κόβουν τον συναγερμό τον βάζουν μέσα σε έναν κουβά νερό, και δεν πρόλαβαν μετά, χτύπησε ο άλλος και έφυγαν” είπε ιδιοκτήτρια περιπτέρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ