Εστίαση: Γκρίνια για τα τραπεζάκια

Μπορεί το μέτρο για την αύξηση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων στα μαγαζιά της εστίασης να έχει δώσει μία «ανάσα» στις επιχειρήσεις που άνοιξαν και πάλι την Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, συγκεντρώνει και τις αντιδράσεις πεζών και καταστηματαρχών.

Η εικόνα του Σαββατοκύριακου ήταν χαρακτηριστική, κυρίως σε πλατείες και πεζόδρομους όπου τα καφέ και τα εστιατόρια είχαν «απλώσει» τα τραπέζια τους και οι πεζοί μπορούσαν μετά βίας να περπατήσουν στον ανάμεσά τους.

Στις καταγγελίες πολλών πεζών, προστέθηκε σήμερα και η δυσαρέσκεια που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος, μιλώντας στον Realfm 97,8, στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προκαλείται από την αδυναμία πρόσβασης των πεζών-πελατών στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

« Τα καταστήματά μας ζουν από τους πεζούς που περνούν μπροστά από τις βιτρίνες και σήμερα, μπροστά από τις βιτρίνες έχουν τοποθετηθεί τραπεζάκια. Είναι θέμα που πρέπει να το ξαναδούν» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τι είπε

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματίες της εστίασης αναπτύσσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους βάσει της άδειας που τους έχει χορηγηθεί από τους δήμους της χώρας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εκείνοι που παραβιάζουν τα όρια της άδειας που τους έχει δοθεί, με κάποιους από αυτούς να μην τηρούν ούτε τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ