Οι ηθοποιοί που καταγγέλλουν τον σεναριογράφο Αλέξανδρο Κακαβά για παρενόχληση περιμένουν την κλήση τους από την Εισαγγελία

Της Κορύνας Μανταγάρη,

Άμεσες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ομαδικής καταγγελίας των γυναικών ηθοποιών κατά του γνωστού σεναριογράφου και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά, την οποία αποκάλυψε η Realnews.

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, έχει ήδη παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα τις καταγγελίες που είχαν φτάσει στο ΣΕΗ για σεξουαλική παρενόχληση, με δύο από αυτές να αφορούν απόπειρα βιασμού. Αυτά τα στοιχεία των καταγγελιών φαίνεται πως έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του εισαγγελέα να επιληφθεί του θέματος, μην αφήνοντας τον χρόνο να περάσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «R», οι καταγγέλλουσες αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της Εισαγγελίας έως τα τέλη Μαΐου, με επικρατέστερη περίοδο την τελευταία εβδομάδα του μήνα, οπότε και θα τους ζητηθεί από την Εισαγγελία τόσο η κατάθεσή τους όσο και η προσκόμιση στοιχείων σχετικών με την υπόθεση, έτσι ώστε, μετά από αυτό το στάδιο, ο επόμενος που θα κληθεί από τον εισαγγελέα να είναι ο σεναριογράφος.

Ο Αλέξανδρος Πασιατάς, δικηγόρος των δέκα από τις έντεκα ηθοποιούς που κατήγγειλαν τον σεναριογράφο, μιλά αποκλειστικά στην «R», τονίζοντας πως οι εντολείς του ζητούν απόδοση δικαιοσύνης. «Μετά την κατάθεση των καταγγελιών και τη διαβίβασή τους στον εισαγγελέα, η δικογραφία έχει πάρει τον δρόμο της. Ο εισαγγελέας, αυτή τη στιγμή, εξετάζει το περιεχόμενο των καταγγελιών και σύντομα θα καλέσει τις εντολείς μου για επιπρόσθετα στοιχεία και λεπτομέρειες επί των συμβάντων. Τότε θα αναφέρουμε και τα ονόματα των γνωστών πρωταγωνιστριών που, κατά τα λεγόμενα του καταγγελλόμενου, ακολουθούσαν την πρακτική που τους υποδείκνυε, θέλοντας φυσικά να προστατεύσουμε και τις ίδιες, καθώς αυτές οι αναφορές θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι ψευδείς και συκοφαντικές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καταγγέλλουσες ζητούν απόδοση δικαιοσύνης. Αισθάνονται ότι ένα θέμα που τους βασάνιζε θα οδηγηθεί πλέον στην ψυχική και ηθική τους δικαίωση. Το μόνο που επιθυμούν είναι να περάσουν το μήνυμα ότι καμία γυναίκα, κανένας άνθρωπος και κανένας επαγγελματίας δεν πρέπει να υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία ή παρενόχληση».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ