Μετακινήσεις εκτός νομού: Επιτρέπονται για μετάβαση σε εμβολιαστικό κέντρο

Τη δυνατότητα να μετακινηθεί από νομό σε νομό έχει κάποιος πολίτης με το χαρτί εμβολιασμού, εάν δηλαδή πιστοποιείται ότι μεταβαίνει σε εμβολιαστικό κέντρο. Αυτό ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1. Αρχικά, ερωτηθείς εάν έχουν σταλεί στα νησιά επαρκείς ποσότητες εμβολίων, απάντησε: “Eννοείτε πως κάποια νησιά δεν έχουν εμβολιαστικό κέντρο AstraZeneca. Είναι το ίδιο θέμα που έχουμε όταν είχε ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 60-64 ετών, που αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ μικρό βαθμό, γιατί προχωράμε πολύ τον εμβολιασμό στα νησιά σε όλον τον πληθυσμό. Υπάρχουν 3-4 νησιά που το πρόβλημα θα λυθεί μέσα στις υπόλοιπες 20 μέρες”.

Στην επισήμανση του Γιώργου Παπαδάκη πως δεν επιτρέπουν σε πολίτες που εμβολιάζονται να μετακινηθούν εκτός του νησιού τους, είπε πως “με το χαρτί του εμβολιασμού επιτρέπεται να περάσεις”. Όσο για το εάν αυτό ισχύει και για όσους μένουν στην Αθήνα και το εμβολιαστικό κέντρο βρίσκεται εκτός Αθηνών, απάντησε ότι “οι μετακινήσεις λόγω εμβολιασμού επιτρέπονται”.

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε πως υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής τοποθεσίας της δεύτερης δόσης του εμβολίου, αλλά σημείωσε πως δεν είναι ίδια η δυναμικότητα του συστήματος π.χ. της Αττικής με αυτήν στα νησιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ