Κορονοϊός: Την ερχόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις του Πάσχα

Συνεχίζει να είναι υψηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και οι ημερήσιοι θάνατοι με μια μικρή υποχώρηση να καταγράφεται στα κρούσματα, ωστόσο το Πάσχα στο χωριό φαίνεται να απομακρύνεται ως ενδεχόμενο.

Όπως είπε χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, θα αποφασισθεί με βάση την εικόνα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αν θα ξεκλειδώσουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα. Αυτή τη στιγμή 5.400 άνθρωποι με κορονοϊό νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα, περίπου 2.500 από αυτούς στην Αττική και 1.440 στη Βόρεια Ελλάδα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει υπό πίεση, ωστόσο διαφαίνεται μια πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κυρίως στην περιφέρεια και σε κάποιο βαθμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση θα εκτιμηθεί από τους επιδημιολόγους την ερχόμενη Τετάρτη οπότε και θα δουν αν έχει παγιωθεί προς τα κάτω ο αριθμός των κρουσμάτων, ούτως ώστε να δουν αν μπορεί να υπάρξει το άνοιγμα με συντεταγμένο τρόπο και τη χρήση self test.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ