Σάλος στα Ιωάννινα: Προσέλαβαν χάκερ για να παρακάμψουν τη σειρά των εμβολιασμών; – Εισαγγελική παρέμβαση

Νέο περιστατικό με εμβολιασμούς εκτός σειράς σημειώθηκε στα Ιωάννινα. Αυτή τη φορά, φέρεται να “στρατολογήθηκαν” χάκερ προκειμένου να “εισβάλλουν” στο κεντρικό σύστημα των εμβολιασμών και να παρακάμψουν τη σειρά.

Μετά από πληροφορίες ότι περισσότερα από 20 άτομα εμβολιάστηκαν εκτός σειράς σε δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ο εισαγγελέας Ιωαννίνων διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, όταν οι αρμόδιοι διαπίστωσαν από τον ΑΜΚΑ των καταχωρημένων ότι δεν ανήκαν στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα, ενημέρωσαν το υπουργείο Υγείας και τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις στον τοπικό Τύπο, με αποτέλεσμα να φτάσει η είδηση στις Αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί αν όντως έγιναν εμβολιασμοί έξω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και σε ομάδες που δεν περιλαμβάνονται σε καμία από τις κατηγορίες που πρέπει αυτά να διατεθούν.

Σύμφωνα με το Epiruspost, τις πρώτες υποψίες σε εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής προκάλεσε η παρουσία αρκετών ατόμων νεαρής ηλικίας. Ενόψει αυτού, αμέσως ενημερώθηκε εγγράφως το υπουργείο Υγείας και ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης.

Επισημαίνεται ότι, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο το οποίο αποκάλυψε και το περιστατικό, από χθες οι εμβολιασμοί ατόμων που δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες επίσημα έχει ανοίξει ο εμβολιασμός διακόπηκαν. Όσοι προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν παρότι τα ραντεβού ήταν καταχωρημένα με ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, όσοι εμβολιάστηκαν έξω από τα προβλεπόμενα στην παρούσα φάση δεν είναι ούτε εκπαιδευτικοί, ούτε ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα αλλά φέρεται ότι εργάζονται όλοι στην ίδια επιχείρηση τροφίμων στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται οι εμβολιασμοί ”από το παράθυρο” να επεκτάθηκαν και σε κάποιο Κέντρο Υγείας.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν επρόκειτο για εμβολιασμούς από τα υπόλοιπα που προκύπτουν λόγω ακυρώσεων αλλά για κανονικά καταχωρημένα ραντεβού. «Δεν είχαν δικαίωμα εμβολιασμού, ούτε η ηλικία τους ήταν η ενδεδειγμένη», δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων στέλεχος του νοσοκομείου, που αποκάλυψε το συμβάν.

Αναφορικά με τον τρόπο που καταχωρήθηκαν τα ραντεβού στο επίσημο σύστημα των εμβολιασμών, πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ επισημαίνουν ότι δηλώθηκαν ως υγειονομικοί, χωρίς βέβαια να είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό θα ερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη.

Πηγή πληροφοριών: ertnews.gr,epiruspost.gr, megatv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ