Κολλάτος: Συγκινεί το τελευταίο ΒΙΝΤΕΟ του Άλκη που δημοσίευσε ο αδελφός του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου, έπειτα από τον θάνατο του γιου του, Άλκη. Ο 44χρονος πέθανε χθες από ανακοπή, στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, έχοντας στο πλευρό του τον αδελφό του, Αλέξανδρο.

Ο Άλκης γεννήθηκε με αυτισμό και έγινε γνωστός από την συγκινητική αυτοβιογραφική ταινία του πατέρα του με τίτλο «Η ζωή με τον Άλκη» (1988). Στην ταινία τον ρόλο του Άλκη είχε υποδυθεί ο άλλος γιος του σκηνοθέτη, ο Αλέξανδρος, ο οποίος μάλιστα είχε βραβευτεί για την ερμηνεία του στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο Αλέξανδρος είχε δημοσιεύσει στο Facebook ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Άλκης. “O θείος Άλκης και Skate !!”, ήταν το σχόλιο του Αλέξανδρου για το βίντεο που έδειχνε τον 44χρονο σε πρώτο πλάνο, με φόντο τον ανιψιό του να κάνει skate.

Το 2015, ο Αλέξανδρος είχε μιλήσει για τον αδελφό του, τον οποίο λάτρευε. “Δίπλα στον αδελφό μου έμαθα ότι η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Δεν ξέρω τι έμαθε εκείνος από μένα και φοβάμαι πως δεν θα το μάθω ποτέ. Όταν είμαστε μαζί χορεύουμε, διασκεδάζουμε, είναι μέλος της παρέας μας. Περνάμε πολύ όμορφα. Είναι πολύ εντυπωσιακός ο Άλκης με τη συμπεριφορά ενός 8χρονου παιδιού σε σώμα 40άρη. Ελπίζω και νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι τον αγαπώ πολύ και ας με στενοχωρεί πάντα το ότι δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα” είχε πει συγκινημένος στην Espresso.

“Είναι άδικο να ζω εγώ και να φύγει ο Άλκης”

Την είδηση για τον θάνατο του Άλκη, γνωστοποίησε ο γνωστός σκηνοθέτης με ανάρτησή του στο Facebook, χθες. “Σήμερα το πρωί έφυγε ο Άλκης από ανακοπή στο Τζάνειο νοσοκομείο, ο Αλέξανδρος ήταν δίπλα του. Εγώ σπίτι μου τα πόδια μου με φοβερούς πόνους με κράτησαν σπίτι. Είναι άδικο να ζω εγώ και να φύγει ο Άλκης”, έγραψε, ενώ εκατοντάδες διαδικτυακοί του φίλοι έσπευσαν να τον συλλυπηθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ