Η Ελληνίδα σεφ για τη σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας: Ποιος μου ζήτησε να σιωπήσω

Για τον εφιάλτη που έζησε στην οικία του πρώην πρεσβευτή της Βενεζουέλας στη Φιλοθέη, τις δύο σεξουαλικές επιθέσεις επί των ημερών του Φράνκλιν Γκονζάλες καθώς και για τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο – κλειδί μιλά στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” η Ελληνίδα σεφ, Ξένια Μπουζαρανίδου. Όπως υποστηρίζει μαζί με τον Νίκο Παππά, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Κώστας Ήσυχος και πατέρας της Αλιας Ήσυχου, υπαλλήλου της πρεσβείας και επίσης θύματος σεξουαλικής παρενόχλησης είχε ενδιαφερθεί για την προετοιμασία της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα που τον Φεβρουάριο του 2013 παραδόθηκε στα χέρια του Νικολάς Μαδούρο από τον πρώην ένοικο της πρεσβείας Ροντρίγκο Τσάβες Σαμούδιο, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει τα θύματα.

“Μία από τις πέντε που υπέστη σεξουαλική κακοποίηση ήταν και η Άλια Ήσυχου, η οποία είναι η μόνη που συνεχίζει να εργάζεται στην πρεσβεία. Οπότε συγκινήθηκε ο κ. Ήσυχος και έτσι ενεπλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάθαμε αμέσως για την επιστολή. Μας φάνηκε κυνικό το περιεχόμενο, αλλά τι ακριβώς να κάναμε; Είχαμε τις ενστάσεις μας αλλά ελπίζαμε ότι έτσι θα λυθεί το θέμα” λέει η Ξένια Μπουζαρανίδου εξηγώντας ότι σήμερα οι σχέσεις της με τον Κώστα Ήσυχο που τότε τους ζήτησε “να μην κάνουν θέμα την κακοποίησή τους” όπως λέει είναι ανύπαρκτες.

«Έχουμε τσακωθεί, θεώρησε ακραίο το ότι έκανα καταγγελία και έδωσα μία συνέντευξη εκείνη την εποχή με τα αρχικά μου πηγαίνοντας κόντρα στην “πολιτική ωριμότητα” που επικαλούνταν, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Για εκείνον είναι ακόμα χειρότερο γιατί είναι ο πατέρας μίας εξ αυτών που παρενοχλήθηκαν. Δεν είναι ακόμα πιο εξοργιστικό αυτό; Πόσο η εξουσία σε έχει διαφθείρει;» διερωτάται η Ελληνίδα σεφ.

Όπως λέει, όταν γύρισε ο Γκονζάλες από τη Βενεζουέλα, τον είχαν επιπλήξει με αποτέλεσμα ο ίδιος να τους ασκεί στην συνέχεια εξουσιαστική βία. Όπως λέει χαρακτηριστικά η Ελληνίδα σεφ “Γύρισε σαν μαινόμενος ταύρος. Έφυγε τον Ιούνιο του 2013 και τον Δεκέμβριο τον διαδέχτηκε ο 32χρονος Φαρίντ Φερνάντες που εκ των υστέρων μάθαμε ότι είχε εντολή να μας αναγκάσει να παραιτηθούμε. Και έκανε τη ζωή… ποδήλατο μόνο στις τέσσερις από τις πέντε. Σε όλες εκτός από την κόρη του Ήσυχου. Από εκεί και πέρα ήταν η εξουσιαστική βία. Είχαμε πει ότι θα αντέξουμε, η μία δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Οι άλλες τρεις τον Νοέμβριο του 2015 απολυθήκαμε με τη δικαιολογία ότι ήμασταν κακές υπάλληλοι. Ένιωσα οργή και θλίψη. Τέσσερα χρόνια μου πήρε να ξαναβρώ δουλειά”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ