Lockdown: Τα βασικά σενάρια για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Δύσκολη εξίσωση αποτελούν οι μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα με την οριστική απάντηση να αναμένεται μετά τις 15 Απριλίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV.

Ήδη οι επιτελείς έχουν αρχίσει να μελετούν κάποιες λύσεις για εκείνες τις ημέρες, με επικρατέστερα να είναι δύο σενάρια τα οποία εξετάζονται και θα κριθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα στις 15 Απριλίου.

Το πρώτο σενάριο είναι να επιτραπεί τελικά η μετακίνηση εκτός νομού σε όσους, με βάση το Ε9, θα μπορούν να αποδεικνύουν ότι πηγαίνουν στα εξοχικά τους.

Μία δεύτερη σκέψη που συζητείται, είναι αν θα μπορεί να επιτραπεί σε άτομα που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, έχουν χαρτί ότι έχουν εμβολιαστεί, έχει περάσει το ασφαλές διάστημα που χρειάζεται μετά τη δεύτερη δόση και επιδεικνύοντας το χαρτί ότι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, να μπορούν να μετακινηθούν.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, είναι ξεκάθαρο πως για τις ημέρες του Πάσχα θα υπάρχει περιορισμός ατόμων και ό,τι θα γίνεται στα σπίτια, με περιορισμό ατόμων και μόνο με συγγενείς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ