Καιρός: “Χαλαρώνει” και το… κρύο μαζί με τις διαδημοτικές μετακινήσεις – Μέχρι και 12 βαθμούς πάνω η θερμοκρασία

Από αυτό το Σαββατοκύριακο οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα επιτρέπονται και μαζί με την άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης, “χαλαρώνει” και ο καιρός. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική άνοδο στη χώρα κατά το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου. Συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου θα είναι κατά μέσο όρο 7 έως 9 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Πέμπτης, ενώ στην Αττική, στη Βοιωτία και στην Εύβοια η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι της τάξης των 10 έως 12 βαθμών Κελσίου.

Για βελτίωση του καιρού έκανε λόγο και ο Τάσος Αρνιακός. Tις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται τοπικές ομίχλες και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν βροχές στην Ήπειρο, και κυρίως τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ δεν αποκλείονται οι μπόρες στα βουνά. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μόνο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, τους 20 στα βόρεια και τα νησιά.

Την Κυριακή αναμένεται μεταβολή του καιρού με περισσότερες βροχές στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα έχουμε καταιγίδες και χιόνια στα βουνά, ενώ είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες βροχές στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, το Ιόνιο και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι νοτιάδες θα δυναμώσουν φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ, ευνοώντας τη μεταφορά σκόνης. Ο υδράργυρος θα διχάσει την Ελλάδα στα δύο. Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, στα κεντρικά όμως θα φτάσει τους 23 και στην Κρήτη δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να αγγίξει και τους 26-27 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ