Ριχάρδος: Απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες – Τι λέει ο δικηγόρος του

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Δημήτριος-Ριχάρδος Μυλωνάς απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργανώσεως, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως ενημερώνει ο δικηγόρος του, Πέτρος Πανταζής.

“Ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν ‘παράνομες εξαγωγές χρυσού‘,” επισημαίνει ο δικηγόρος και κάνει λόγο για “μία μικρή ομάδα προανακριτικών αστυνομικών υπαλλήλων, με την συνέργεια αμφιβόλου ποιότητας ‘εκτελωνιστών’,” που “κατασκεύασαν αυτήν την άθλια ιστορία”. “Άραγε, θα ζητήσουν σήμερα μια ‘συγγνώμη’ από τον κ. Μυλωνά, για όλα όσα, αβασίμως, τον κατηγόρησαν;”, υπογραμμίζει ο κ. Πανταζής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου:

“Εκδόθηκε σήμερα, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το υπ’ αριθμ. 1042/2021 βούλευμα, με το οποίο ο εντολέας μας, κ. Δημήτριος – Ριχάρδος Μυλωνάς, απαλλάχθηκε πλήρως και οριστικώς από όλες τις κατηγορίες για α) συγκρότηση εγκληματικής οργανώσεως, β) λαθρεμπορία και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Σημειωτέον, ότι η σημερινή κρυστάλλινη κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου, έρχεται να επικυρώσει δύο Εισαγγελικές προτάσεις, που ομοίως είχαν εισηγηθεί την απαλλαγή του κ. Ριχάρδου Μυλωνά από κάθε κατηγορία. Όπως από την πρώτη στιγμή είχαμε διατρανώσει, ο εντολέας μας ουδέποτε αναμείχθηκε σε δήθεν “παράνομες εξαγωγές χρυσού”, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά με καθόλα νόμιμο τρόπο, έχοντας δεκάδες καταστήματα που πάντοτε λειτουργούσαν (και λειτουργούν) με γνώμονα την τήρηση του Νόμου. Δυστυχώς, μία μικρή ομάδα προανακριτικών αστυνομικών υπαλλήλων, με την συνέργεια αμφιβόλου ποιότητας “εκτελωνιστών”, κατασκεύασαν αυτήν την άθλια ιστορία, ανακαλύπτοντας “λαθρεμπορία” εκατομμυρίων ευρώ, που βρισκόταν μόνο στην φαντασία τους και παραπλανώντας την Δικαιοσύνη σε άσκηση μιας άδικης ποινικής διώξεως, η οποία οδήγησε σε ταλαιπωρία τόσο του εντολέα μας, όσο και άλλων αδίκως συγκατηγορηθέντων πολιτών, πολλοί εκ των οποίων οδηγήθηκαν ακόμη και στη φυλακή ! Ομοίως, οι ανωτέρω προανακριτικοί υπάλληλοι παραπλάνησαν, με τις παράνομες ενέργειές τους, ακόμη και ανώτατους Πολιτειακούς παράγοντες, που προέβησαν σε ατυχείς δηλώσεις παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων. Άραγε, θα ζητήσουν σήμερα μια “συγγνώμη” από τον κ. Μυλωνά, για όλα όσα, αβασίμως, τον κατηγόρησαν ? Η σημερινή απόφαση, αποτελεί εγγύηση για όλους τους πολίτες, ότι οι Έλληνες Δικαστές στέκονται πάντοτε στο ύψος του λειτουργήματός τους και αποφασίζουν με γνώμονα μόνον τα στοιχεία της δικογραφίας, την συνείδησή τους και τον Νόμο.

Πέτρος Πανταζής

Δικηγόρος του κ. Ριχάρδου Μυλωνά”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ