Πέθανε ο Μπόρις Μουζενίδης από κορονοϊό – Ο μηχανικός αυτοκινήτων που απογείωσε τον ελληνικό τουρισμό

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα σε νοσοκομείο της Μόσχας ο Μπόρις Μουζενίδης. Ο ιδρυτής του ομίλου Μουζενίδη, ένας μεγάλος οραματιστής του ελληνικού τουρισμού, ταξίδεψε στην Μόσχα πριν από δύο εβδομάδες για την διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT. Σύμφωνα με το money-tourism.gr μετά την έκθεση ένιωσε αδιαθεσία και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Είχε ήπια συμπτώματα και για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να μπει σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μόσχας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τα ξημερώματα του Σαββάτου υπέστη ανακοπή καρδιάς και πέθανε. Ο Μπόρις Μουζενίδης καρδιολογικά προβλήματα.

“Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου μας, Μπόρις Μουζενίδη. Ο Πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του”, αναφέρεται σε ανάρτηση του Mouzenidis Group στο Facebook.

“Ήρθα στην Ελλάδα το 1992, σε ηλικία 31 ετών. Ήταν όνειρο μας να έρθουμε στην πατρίδα. Επειδή το επάγγελμά μου ήταν μηχανικός αυτοκινήτων, όλοι θεωρούσαν ότι γρήγορα θα τακτοποιηθώ στην Ελλάδα. Πάντα βοηθάει να έχεις ένα επάγγελμα, να γνωρίζεις μια τέχνη. Αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς. Το 1993 σε μια συζήτηση ένας φίλος μου είπε «η Ελλάδα έχει θάλασσα και ήλιο» Για κάποιο λόγο αυτή η φράση που έμεινε στο μυαλό. Έτσι το 1995 άνοιξα το πρώτο μου τουριστικό γραφείο στην οδό Μοναστηρίου. Δύο χρόνια αργότερα μετακομίσαμε στην οδό Ολύμπου. Από την αρχή ξεκίνησα να φέρνω κόσμο από τη Ρωσία και αργότερα από τις άλλες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν σημαντικό ότι ήξερα τη γλώσσα και τη νοοτροπία. Ήξερα τι ήθελαν στον τουρισμό. Στην αρχή είχαμε τουρισμό «ήλιο και θάλασσα», αλλά πλέον τα πράγματα έχουν εξελιχθεί στην αγορά της Ρωσίας και των άλλων χωρών. Υπάρχει θρησκευτικός τουρισμός, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να επισκεφθούν τις αρχαιότητες”, είχε αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο voria.gr.

Τα συλλυπητήρια Θεοχάρη

“Θλίψη και οδύνη, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μπόρις Μουζενίδη. Ένας άνθρωπος που εργάστηκε σκληρά για τον ελληνικό τουρισμό, ένας πρωτεργάτης και πρωτοπόρος του κλάδου. Με μεθοδικότητα, πείσμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε το όραμά του και δημιούργησε γέφυρες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στους συνεργάτες του” αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή πληροφοριών: money-tourism.gr, voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ