Πέθανε ο διάσημος φούρναρης Τάκης – Ο ιδρυτής του γνωστού φούρνου στο Κουκάκι

Ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο ιδρυτής ενός από τους πιο γνωστούς φούρνους στην Αθήνα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. Ο θάνατός τους βύθισε στο πένθος τους συγγενείς και τους φίλους του αλλά και εκείνους που σχημάτιζαν πολλές φορές ουρές έξω από τον φούρνο του στο Κουκάκι προκειμένου να προμηθευτούν τα αρτοσκευάσματα που παρασκεύαζε.

Ο Τάκης Παπαδόπουλος έφυγε από τη ζωή μετά από μία άνιση μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη και ήρθε στην Αθήνα το 1961. Ο φούρνος του “Τάκη” στο Κουκάκι έγινε διάσημος για το κουλούρι Θεσσαλονίκης, ήταν επίσης από τους πρώτους που έφτιαξε μπαγκέτα στην Αθήνα. Ο φούρνος του “Τάκη” προμήθευε με ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ της πρωτεύουσας.

“Απολύθηκα από φαντάρος τον Οκτώβριο του 1970 και τον Δεκέμβριο άνοιξε ο φούρνος για να προλάβουμε τα Χριστούγεννα”, είχε πει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη LiFO το 2016. “Έναρξη έκανα τον Μάρτιο του 1971, βγάζοντας κυρίως κουλούρια. Τα κριτσανιστά κουλούρια Θεσσαλονίκης, τα σιμίτια, τα έφερε ο πατέρας μου στην Αθήνα το 1961, στην οδό Αδριανού στην Πλάκα. Στη δουλειά είμαι από το 1958, αλλά ήξερα από μικρό παιδάκι ότι ήθελα να κάνω τη δουλειά του μπαμπά μου”, είχε δηλώσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ