Κικίλιας: Σε κάθε εφημερία γεμίζει ένα νοσοκομείο – Οι ηλικίες 20-50 ετών “οδηγούν” την πανδημία

Η πληρότητα των νοσοκομείων φτάνει στα όριά της και η πίεση αυξάνεται, σημείωσε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο χθες έγιναν 185 εισαγωγές περιστατικών Covid στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής.

“Αν υπολογίσετε ότι ένα μεσαίο νοσοκομείο της χώρας έχει περίπου 200 κλίνες, βλέπετε ότι τις τελευταίες ημέρες, κάθε ημέρα σε κάθε εφημερία ουσιαστικά γεμίζει ένα νοσοκομείο”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή 3.787 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται σε όλη την Ελλάδα. “Το 2019 ξεκινήσαμε με 556 ΜΕΘ στο σύνολο και έχουμε φτάσει αισίως τις 1.404 και συνεχίζουμε”, είπε στη συνέχεια για να προσθέσει ότι “η Αττική πιέζεται”. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid, είπε. “Η πληρότητα όμως φτάνει στα όρια της και η πίεση αυξάνεται”, τόνισε για να προσθέσει ότι “αυτή η ένταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες και ώρες, δεν βοηθάει κανέναν και δεν οδηγεί πουθενά”.

Ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα μπήκε στην εφημερία το “Ερρίκος Ντυνάν” και το “Σισμανόγλειο” δέχεται αποκλειστικά πλέον περιστατικά Covid, ενώ αύριο ρίχνονται στη “μάχη” δύο ακόμη ιδιωτικές κλινικές. “Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας”, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος υπογράμμισε ότι “όλοι μαζί είμαστε στη μάχη για την ανθρώπινη ζωή, τη δημόσια υγεία και την περίθαλψη, που είναι ιερή”.

Όπως είπε στη συνέχεια, δυστυχώς, οι ηλικίες 20-50 ετών είναι αυτές που “οδηγούν” την πανδημία. “Είναι η ομάδα που κινείται, εργάζεται”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας απευθύνοντας έκκληση “να πορευτούν μαζί μας, να συμβαδίσουν μαζί μας μέχρι να τα καταφέρουμε να κυριαρχεί πλέον ο εμβολιασμός έναντι του ιού”.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως σήμερα έχουμε φτάσει 1.182.082 εμβολιασμούς συνολικά. Το ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού με μία δόση είναι στο 7,62% και στο 3,64% και με τις δύο δόσεις. Εξήγησε ότι η επόμενη ομάδα για την οποία θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες είναι η ομάδα Α’ νοσημάτων υψηλού κινδύνου και θα ακολουθήσουν εντός Μαρτίου οι ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών και 65-69 ετών, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ