Δήμαρχος Νέας Σμύρνης: Ζήτησα ενημέρωση για τα γεγονότα – Τραύμα στην ψυχή όσα έγιναν χθες

Ανακοίνωση για όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη εξέδωσε τη Δευτέρα ο δήμαρχος της πόλης, Σταύρος Τζουλάκης γνωστοποιώντας πως ζητεί να ενημερωθεί από τα αρμόδια όργανα. «Οι χθεσινές σκηνές υπέρμετρης αστυνομικής βίας και η κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μια Κυριακή μεσημέρι, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, είναι ένα τραύμα στην ψυχή της Νέας Σμύρνης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

«Ζήτησα ενημέρωση από τα αρμόδια όργανα για τα γεγονότα. Στην τρέχουσα πολύ δύσκολη συγκυρία, η τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας είναι πολύ σημαντική, αλλά πρέπει να επιδιώκεται και να επιτυγχάνεται μέσα σε ένα κλίμα ομόνοιας και δικαιοσύνης», συμπληρώνει και καταλήγοντας υποστηρίζει ότι «η επιβολή και μάλιστα με τέτοιο βίαιο τρόπο, δημιουργεί ανεπανόρθωτη βλάβη στην κοινωνική μας συνοχή, που θα μας ακολουθεί ακόμη και μετά το τέλος της πανδημίας. Αυτό δεν θα το επιτρέψω για την πόλη μας, την πόλη της προσφυγιάς και της δημοκρατίας».

Να θυμίσουμε πως ο κ. Τζουλάκης μίλησε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ και υποστήριξε πως «οι εικόνες βίας που βιώσαμε όλοι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν τιμούν ούτε τους πολίτες, ούτε την αστυνομία». Διατύπωσε την άποψη πως η αστυνομία δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα για αυτό διατάχθηκε και ΕΔΕ. Ταυτόχρονα αναγνώρισε ότι όντως τα μέτρα δεν τηρούνταν στην πλατεία, αλλά αντιπαρέβαλε ότι δεν μπορεί με το παραμικρό η αστυνομία, να δέρνει τους πολίτες.

Ο ίδιος, όπως είπε, μίλησε με τον διοικητή της ΔΙΑΣ και τον υπουργό τον κ. Χρυσοχοϊδη, και τους ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη τους. Όπως είπε του απάντησαν ότι υπήρχε καταγγελία πως δεν τηρούνταν τα μέτρα στην πλατεία. «Η αστυνομία μπορεί να προκλήθηκε από δημότες, λέω μπορεί, αλλά ο ρόλος της, είναι να κρατάει την ψυχραιμία της», είπε ακόμη, ενώ καταλήγοντας επεσήμανε: «Εγώ δεν έχω δει βίντεο όπου οι πολίτες επιτίθενται σε αστυνομικούς. Εγώ είδα βίντεο που είναι πολλοί αστυνομικοί να δέρνουν πολίτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ