Σεισμός στην Ελασσόνα: Ο πρόεδρος του Μεσοχωρίου στο enikos.gr – “Ευτυχώς εκείνη την ώρα οι κάτοικοι ήταν έξω, διότι ίσως είχαμε νεκρούς”

του Κώστα Τέο

«Με μία πρώτη εκτίμηση υπάρχουν περίπου 40 σπίτια που έχουν καταστραφεί, ενώ τουλάχιστον άλλα 35, στα οποία είτε δεν κατοικούν τώρα είτε είναι εξοχικές κατοικίες, υπάρχουν ζημιές και ρωγμές. Ευτυχώς που την ώρα του σεισμού οι κάτοικοι ήταν έξω, διότι θα είχαμε πολλούς τραυματίες, ίσως και νεκρούς», δήλωσε στο enikos.gr o πρόεδρος της κοινότητας Μεσοχώρι Ελασσόνας, Γιάννης Ζαρλαδάνης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστό όσο και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

«Η κατάσταση στο χωριό είναι δύσκολη, είμαστε σε αναμονή της βοήθειας με σκηνές και νερό, διότι όλοι οι κάτοικοι του χωριού είναι στους δρόμους», είπε ακόμη ο πρόεδρος της κοινότητας που είναι σε διαρκείς συσκέψεις αποκαλύπτοντας και το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον κ. Χαρδαλιά.

«Το μεσημέρι ήμουν σε σύσκεψη στον Τύρναβο για να αξιολογηθεί η κατάσταση και να οριστούν τα επόμενα βήματα, ενώ πριν από λίγο επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Χαρδαλιάς», δήλωσε ο κ. Ζαρλαδάνης και πρόσθεσε: «Ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο χωριό και ήταν ξεκάθαρος σ’ αυτό που ζήτησε. Μου είπε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι απόψε κανείς δεν πρέπει να κοιμηθεί στο σπίτι του και ειδικά σ’ αυτά που έχουν ζημιές και ρωγμές».

«Καταλαβαίνετε και απ’ αυτό που μου είπε ο υφυπουργός ότι η κατάσταση είναι δύσκολη», είπε ακόμη ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Πρέπει να περιμένουμε τα κλιμάκια των μηχανικών από την Περιφέρεια για να ελέγξουν τα κτίρια και τα σπίτια, γιατί όπως σας είπα είναι πολλά που έχουν καταστραφεί και αρκετά που έχουν υποστεί ζημιές».

«Ο έλεγχος των κτιρίων πρέπει να γίνει γρήγορα, διότι είναι χειμώνας και είναι δύσκολο για τον κόσμο να μένει και να κοιμάται έξω. Ελπίζω πως θα συμβεί έτσι», επισήμανε ο πρόεδρος του Μεσοχωρίου υποστηρίζοντας πως οι κάτοικοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αναμονή των ειδών πρώτης ανάγκης, φαγητού, νερού και σκηνών που θα πρέπει, ενδεχομένως, να στηθούν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ