Λέκκας: Εγκληματική η διασπορά fake news για νέο μεγάλο σεισμό στη Λάρισα – BINTEO

Εγκληματική χαρακτήρισε τη διασπορά ψευδών ειδήσεων που κάνουν λόγο για νέο μεγάλο σεισμό στην περιοχή της Λάρισας, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

“Είχαμε μία σφοδρή σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Τυρνάβου, η οποία έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία, καθώς ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα” ανέφερε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας πως το τελικό μέγεθος του σεισμού (6 Ρίχτερ ή 6,3 Ρίχτερ) δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο έχουν τα αποτελέσματα του σεισμού.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε πως όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί (πυροσβεστική, αστυνομία, Πολιτική Προστασία, ΟΑΣΠ, κτλ) αντέδρασαν άμεσα. “Μπαίνουμε σε μία διαδικασία, αναμονής και εκτόνωσης, καθώς υπήρξαν αρκετοί μεγάλοι σεισμοί μετά την κύρια δόνηση” ανέφερε.

“Αυτό που ήθελα να τονίσω στους πολίτες του Νομού Λάρισας είναι ότι δεν πρέπει να δίνουν -σε καμία περίπτωση βάση- σε φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, οι οποίες αναφέρουν ότι θα γίνουν μεγάλοι σεισμοί. Δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα. Δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε σεισμούς, δεν υπάρχουν τέτοια δεδομένα, και θεωρώ αυτή η διαδικασία διασποράς ψευδών ειδήσεων είναι εγκληματική” ανέφερε ο κ. Λέκκας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανέναν δεδομένο σε ολόκληρο τον επιστημονικό κόσμο ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός στην περιοχή στη Λάρισα.

“Οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν για μακρό χρονικό διάστημα. Όμως θα είναι και μικρότεροι και αραιότεροι όσο περνάνε οι μέρες” κατέληξε ο κ. Λέκκας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ