Κούγιας: Πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η υπόθεση Λιγνάδη – Κατέθεσε αναφορές κατά των δικαστών

Της Άννας Κανδύλη

Πρωτοφανή υπόθεση στα δικαστικά χρονικά χαρακτήρισε ο Αλέξης Κούγιας την υπόθεση για τον Δημήτρη Λιγνάδη εισερχόμενος στον Άρειο Πάγο. Ο κ. Κούγιας προσήλθε στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να καταθέσει τρεις αναφορές σε βάρος όλων των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη.

Όπως είπε: «Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας συμπληρώνοντας ότι έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο.

Ο κ. Κούγιας είπε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν απάντησε σχετικά με το εάν θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης του εντολέα του όπως είχε προαναγγείλει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ