Πρόεδρος συλλόγου αρχαιολόγων στον Realfm: Η πολιτική ευθύνη δεν είναι α λα καρτ

“Τις τελευταίες δύο ημέρες, δεν ήταν τελικά μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκείνος ξεκίνησε τον χορό. Βγαίνουν βουλευτές της ΝΔ και λένε ότι ο σύλλογος Ελλήνων αρχαιολόγων είναι 70% ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι προφανές ότι ξέρουν ότι αυτό είναι ψέμα, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Υπάρχει ένα ερωτηματικό, ακόμα κι αν ήταν 70% ΑΝΤΑΡΣΥΑ τι σημασία έχει; Δεν δικαιούται κάποιος να μιλάει; Δεν κάνει την δουλειά του;” δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Στον σύλλογο είμαστε υπερήφανοι γιατί δεν έχουμε κομματικές παρατάξεις. Έχουμε πολιτικές απόψεις και κανένας δεν έχει 70%. Είμαστε πολυφωνικός σύλλογος, οι παρατάξεις που κατεβαίνουν έχουν πολιτικές απόψεις αλλά όχι κομματικές. Καμία δεν είναι συνδεδεμένη με κόμμα” πρόσθεσε.

“Είπε ο κ. Γεωργιάδης ότι με γνωρίζει από τα φοιτητικά μου χρόνια, εγώ δεν τον θυμάμαι γιατί δεν πολυπάταγε στη σχολή, με γνωρίζουν όμως από τα φοιτητικά μου χρόνια πάρα πολλοί άλλοι και τη συνέπεια έργων που έχω από τότε μέχρι σήμερα και το εκτιμούν ως κάτι θετικό. Δεν είμαι κωλοτούμπας σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να αλλάζω πολιτικούς χώρους και πολιτικές απόψεις κάθε τρεις και λίγο το εκτιμούν ως κάτι θετικό επίσης” ανέφερε η κ. Κουτσούμπα.

“Όσον αφορά το Ελληνικό, γιατί έχει γίνει προπαγάνδα, η απόφαση έγκρισης της επένδυσης, με την οποία εγώ είμαι αντίθετη για άλλους λόγους, όχι αρχαιολογικούς, είναι τον Μάιο του 2019 με την υπογραφή της κ. Ζορμπά επί ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης, η κ. Μενδώνη και η κυβέρνηση της ΝΔ είχαν στηρίξει μια ολόκληρη συλλογιστική, δεν κάθεται όλος ο κόσμος να μπαίνει στη Διαύγεια για να βλέπει τις αποφάσεις. Το Ελληνικό κατά τη γνώμη μου δεν είναι επένδυση” πρόσθεσε.

“Η πολιτική ευθύνη δεν είναι α λα καρτ” υπογράμμισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ