Λινού στον Realfm 97,8: Τι θα ψήφιζα αν ήμουν μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου

“Είναι ανησυχητικό ότι έχουμε ακόμα πολλά σοβαρά κρούσματα. Από την άλλη μεριά βέβαια, αν δει κανείς τον δείκτη θετικότητας, φαίνεται ότι παραμένει υψηλό αλλά σταθερό” δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Χατζηνικολάου σημείωσε ότι “δυστυχώς δεν ξέρουμε τι γίνεται στην Αττική. Έχουμε περισσότερα από τα μεταλλαγμένα κρούσματα, τα οποία είναι πιο μεταδοτικά αφενός, και έχουμε και μια μη προστασία στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ, ενώ παράλληλα έχει μπει η διασπορά μέσα στα σπίτια σε ορισμένες περιοχές”.

“Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο του lockdown, όχι μόνο επειδή έχει κουραστεί ο κόσμος, θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέτρο, να έχουμε εξαντλήσει όλα τα άλλα μέτρα. Πράγμα που δεν έγινε ούτε στις μεγαλουπόλεις στα ΜΜΜ και δεν έγινε η πλήρης εφαρμογή της τηλεργασίας” τόνισε.

“Αν ήμουν μέλος της επιτροπής θα ψήφιζα καθημερινό τεστ για όλους τους εργαζόμενους, θα ψήφιζα αξιοποίηση των υπαίθριων χώρων, δηλαδή να μην μπαίνουν οι άνθρωποι στα καταστήματα και ίσως θα άνοιγα τα μικρότερα καταστήματα, όπου υπάρχουν λιγότεροι από τρεις εργαζόμενοι. Θα τους έδινα τις ακριβές μάσκες, μεγαλύτερης προστασίας και θα απαιτούσα να τις χρησιμοποιούν σωστά και τεστ κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Είναι ακριβές προτάσεις αλλά είναι φθηνότερες από τη βλάβη στην οικονομία του lockdown και στην ψυχολογία μας” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ