Όταν ο «Ιασμος» έδιωξε και τον Φιλιππίδη έπειτα από διαμαρτυρία σπουδαστών

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Ανάγωγες συμπεριφορές, αλλά και εξαιρετικά απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί σε σπουδαστές οδήγησαν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Realnews», τη διεύθυνση της δραματικής σχολής «Ιασμος» να διώξει πριν από επτά χρόνια τον έως τότε καθηγητή της Πέτρο Φιλιππίδη από το δυναμικό της. Το ότι ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης εκδιώχθηκε από τη Σχολή «Ιασμος» όπου δίδασκε, έπειτα από διαμαρτυρία σπουδαστών ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων έκανε συζητήσεις «που αφορούσαν σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες», είναι ήδη γνωστό.

Οι πολλοί, όμως, δεν γνωρίζουν πως από την ίδια ανώτατη δραματική σχολή είχε εκδιωχθεί νωρίτερα για ανάρμοστη συμπεριφορά σε σπουδαστές και ο Π. Φιλιππίδης. Σύμφωνα με πηγές, ο γνωστός πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης είχε εκδηλώσει κακή και απαξιωτική συμπεριφορά εναντίον πολλών σπουδαστών, που έφτασαν σε σημείο να διαμαρτυρηθούν εντονότατα στη διεύθυνση της σχολής, η οποία αποφάσισε να του δείξει την πόρτα της εξόδου. Μάλιστα, ακούγεται πως σε μια από τις συχνές «εκρήξεις» του γνωστού ηθοποιού, μπροστά σε όλη την τάξη, προσέβαλε ένα μαθητή λέγοντάς του: «Εσύ, αγοράκι μου, Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα γίνεις ποτέ». Αυτό ήταν και η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο σπουδαστής απευθύνθηκε κλαίγοντας στη διεύθυνση της σχολής και εκείνη πήρε την απόφαση να λήξει η συνεργασία τους, αφού ανάλογα παράπονα είχαν διατυπωθεί αρκετές φορές… Άλλες δραματικές σχολές ίσως επέλεγαν να κρατήσουν έναν καθηγητή-«όνομα» ή… κράχτη στο δυναμικό τους και να «κουκουλώσουν» τις αντιδράσεις.

Στον «Ιασμο», όμως, του Σταύρου Αμούτζα-Δελλή θεώρησαν καθήκον τους να στηρίξουν τους σπουδαστές τους, να διασφαλίσουν το κύρος της σχολής και να θέσουν εκτός τόσο τον Π. Φιλιππίδη όσο και τον Δ. Λιγνάδη στη συνέχεια.

Η πρόσφατη ανάρτηση, όμως, της παλαιότερης σπουδάστριας της σχολής Αρτέμιδος Αστεριάδη, που αφορούσε το «τσουνάμι» των καταγγελιών, οδήγησε στο να πέσουν οι προβολείς πάνω της και η ίδια να προβεί στην αποκάλυψη πως όταν φοιτούσε στον «Ιασμο» «ο κύριος Λιγνάδης έφυγε από αυτήν, με απόφαση της διοίκησης». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τον λόγο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και η παράσταση «Αγγελικές ρήσεις» που ετοίμαζε ο Λιγνάδης με τους σπουδαστές του, για την οποία όλοι τους εργάζονταν για μήνες…

Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ