Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τη “Μελέκ”: Απείλησαν να με σκοτώσουν επειδή μίλησα για σεξουαλική παρενόχληση

Σοκαριστικές ήταν οι αποκαλύψεις που έκανε η ηθοποιός Άννα Τσουκαλά στην εκπομπή του Alpha, “Καλύτερα δε γίνεται” σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάματος. Η ηθοποιός που έγινε γνωστή ως “Μελέκ” στην επιτυχημένη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη “Μην μου λες αντίο” κατέρρευσε στον τηλεοπτικό αέρα μιλώντας για τις απειλές πυο δέχθηκε κατά της ζωής της ενώ είπε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα και πλέον ζει στην Αμερική με το νσύζυγό της, πιανίστα Γκρέγκορι Κρίστοφερ Ποστ.

“Προσπάθησα να βγω στην αγορά εργασίας, σαν ηθοποιός, με χαρτί από υπουργείο και τα πάντα. Μιλάω για την προσωπική μου εμπειρία, ως Άννα Τσουκαλά. Με το που ξεκίνησα να ψάχνω ρόλους, μου έλεγαν όλοι ότι “πέρασες την οντισιόν έλα από το γραφείο να σου δώσουμε τον ρόλο”. Στην αρχή όλα ήταν μιλημένα και μου έλεγαν ξέρεις κάτι, πρέπει να κοιμηθείς μαζί μας για να τον πάρεις” είτε στο θέατρο, είτε στο σίριαλ, είτε στον κινηματογράφο. Έλεγα “δεν υπάρχει περίπτωση, εγώ είμαι κόρη ήρωα. πάρτε τον ρόλο και κάντε τον ό,τι θέλετε εσείς”. Έφευγα και έκλεινα την πόρτα για πάντα… Μετά κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και είπα “να σπουδάσεις κι άλλο Άννα για να γίνεις καλύτερη ακόμη. Δώσε Εθνικό Θέατρο και Θέατρο Τέχνης του Κουν από την αρχή πάλι. Ξαναδιαβάζω, ξαναμπαίνω στο Θέατρο Τέχνης, προσπάθησα να γίνω καλύτερη ως άνθρωπος ως ηθοποιός, η λέξη ηθοποιός έχει ήθος, όχι βάσανα τέτοια” είπε και συνέχισε: “Όποια δουλειά έψαχνα εμένα προσωπικά, από τους πενήντα ανθρώπους, που πήγαιναν με οντισιόν, και περιμέναμε δέκα ώρες να έρθει η σειρά μας, με ένα μπουκαλάκι νερό, φτωχά παιδιά, πηγαινέλα μεγάλες αποστάσεις φτωχά παιδιά, μου έλεγαν τα ίδια πράγματα. Έκλεινα την πόρτα και έφευγα” και ακολούθως αποκάλυψε: “Κάποια στιγμή ένας προσπάθησε να μου κάνει μεγάλο κακό, δηλαδή να με πιάσει, να πέσει πάνω μου, από το κέντρο ελληνικού κινηματογράφου για μια ταινία μεγάλη. Πήρα το Κέντρο έδωσα το όνομά του. Πήγα στην αστυνομία, να βρω έναν γνωστό μου διοικητή αστυνομίας, έχει πεθάνει ο άνθρωπος, και του είπα “στον χώρο γίνεται αυτό συνέχεια. Ο άλλος πήγε να με πιάσει, μέχρι τώρα δεν με έχει πιάσει κανείς, τώρα πήγαν να με πιάσουν, σε ικετεύω πιάστε τους, κάντε κάτι, η μαρτυρία μου’. Ήρθαν οι διοικητές έκλεισαν την πόρτα και μου είπαν κορίτσι μου γλυκό δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό, δεν μας αφήνουν, όπως ήρθες φεύγεις”. Άρα μιλάμε για μεγάλη διαφθορά” είπε.

Συνέχισε: “Μετά με πολύ κόπο, σπουδές, τρέξιμο, ορφανή, η μητέρα μου ήρωας να μας μεγαλώσει με την αδελφή μου, τα πάντα όλα όπως κάνουν όλα τα παιδιά, με πολύ κόπο και αγώνα, οι τίμιοι άνθρωποι, οι ηθοποιοί οι πραγματικοί… μετά πήγα και ξεκίνησα τους πρώτους πρωταγωνιστικούς μου ρόλους, στο “Μην μου λες αντίο”, στη “Λίμνη των Στεναγμών” και στον “Έρωτα”. Σ’ αυτούς τους ρόλους έζησα κι άλλα τέτοια πράγματα, πεσίματα. Τότε, έπρεπε να πάρω τη μεγάλη μου απόφαση. Γιατί αυτό το πράγμα έπρεπε να σταματήσει. Δεν με είχε βιάσει κανένας, δεν με είχε ακουμπήσει κανείς, πήγαιναν να με πιάσουν και μου έλεγαν “αν δεν κάτσεις θα σου κλείσουμε τις πόρτες”. Υπάρχει μια κλίκα που μιλάνε μεταξύ τους στα τηλέφωνα, σκηνοθέτες, παραγωγοί. Υπάρχει μια κλίκα η οποία είναι και από γυναίκες και άντρες που παίρνουν τηλέφωνο και λένε: “Μην ξαναπάρεις την Τσουκαλά στη δουλειά. Απόκλεισέ τη. Κλείσε την πόρτα, κάνε, ράνε”. Σου κάνουν μια μεγάλη μάχη, ώστε εσύ να γονατίσεις. Εσύ δεν θα βγεις από αυτούς, είναι μια τεράστια κλίκα που είναι πολύ κακιά και υπάρχει μια κλίκα αγγέλων ηθοποιών, που υποφέρουν, και σκηνοθετών και παραγωγών, που πρέπει να λάμψουν. Εκεί έπρεπε να πάρω τη μεγάλη απόφαση, ή θα έβγαινα να τα πω σε οποιαδήποτε εκπομπή με καλούσαν, μετά τη Βαρκελώνη που είχα πάθει μεγάλη κατάθλιψη, όχι άλλο είπα, πρέπει να βοηθήσω τους υπόλοιπους, εδώ ήρθαμε για κάποιο σκοπό όλοι μας, δεν είμαστε μόνο για την πάρτη μας, είμαστε ένα σύνολο, πρέπει να κάνουμε μια θυσία, τι θυσιάζει ο καθένας από εμάς, εγώ έπρεπε να θυσιάσω την καριέρα μου. Όταν με κάλεσε ο κύριος Χαρδαβέλλας το 2009 στην εκπομπή του και μου έκαναν την ερώτηση “τι γνώμη έχετε για τη σεξουαλική παρενόχληση, αν υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση”, εγώ έπρεπε να βγω και να πω την αλήθεια, με ό,τι, με όποια συνέπεια. Είπα την αλήθεια κι έπεσε η εκπομπή. Ήθελαν να με διώξουν. Τρελάθηκαν που άνοιξα το στόμα μου και μίλησα… όχι ονόματα, γιατί ξέρω ότι απαγορεύεται. Αλλά είπα την αλήθεια, ότι εμένα προσωπικά στην Άννα μου έτυχαν αυτά τα πράγματα και δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν…” είπε η ηθοποιός.

Συνέχισε λέγοντας “μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι: “τώρα υπέγραψες τη θανατική σου καταδίκη, εξορία”, αλήθεια, ναι, δεν θέλω να πω από ποιο κανάλι είναι, μου έστειλαν ραβασάκι από κανάλι…” και τόνισε “όλα όσα λένε είναι αλήθεια, είμαι μαζί με όσους μιλάνε… Ήμουν ένα παιδί που βγήκε τελείως μόνο του το 2009 να τα πει και είπαν “πάμε στην Τσουκαλά να τη σκοτώσουμε τώρα” και η μόνη μου ελπίδα ήταν να φύγω από τη χώρα μου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ