Κορονοϊός: Τα τρία σενάρια για το τι θα ανοίξει τη Δευτέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι για το τι θα ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου. Οι σκέψεις για μέτρα συζητούνται ήδη στην κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή, όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του Star, το οποίο επικαλείται δήλωση των αρμοδίων που ανέφερε ότι «η κατάσταση τείνει να γίνει ανησυχητική και επανεξετάζονται όλα».

Βάσει του ρεπορτάζ του Star, όλα είναι στον… αέρα. Ακόμη και το άνοιγμα σε Γυμνάσια – Λύκεια τη Δευτέρα δεν είναι σίγουρο, καθώς τα κρούσματα είναι πολλά και αυξάνονται. Το ερώτημα είναι αν τώρα που το λιανεμπόριο έχει μόλις ανοίξει, όπως και τα κομμωτήρια, ενώ οι μαθητές σε Λύκεια και Γυμνάσια ετοιμάζονται να γυρίσουν στα θρανία, αντέχει το σύστημα. Και κυρίως αν η «πλάστιγγα» του κορονοϊού σηκώνει ταυτόχρονα ανοιχτά τα σχολεία και το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα.

Έτσι στο τραπέζι υπάρχουν τρία σενάρια. Το πρώτο είναι να ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια και να κλείσει το λιανεμπόριο. Το δεύτερο προβλέπει να κλείσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής για να δώσουν επιδημιολογικό «χώρο» στους μαθητές. Και τρίτο να λειτουργήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αλλά και της αγοράς με click away για να μην μπει λουκέτο πουθενά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα πάντα κριθούν από τον αριθμό των κρουσμάτων τις δύο επόμενες μέρες. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε σιωπή από όλους μέχρι την Παρασκευή, όταν θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και θα λάβει ο ίδιος την τελική απόφαση για το τι θα ανοίξει και τι όχι από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ