Πώς ένα φαρμακείο στην Κυψέλη κατάφερε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 επηρέασε σημαντικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί τους τελευταίες μήνες έφεραν τα πάνω κάτω στην παγκόσμια οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό, αναδείχθηκε η τεράστια σημασία που έχει η τεχνολογία για την απρόσκοπτη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε οποιεσδήποτε συνθήκες, με αποτέλεσμα, πολλές εταιρείες να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Κάποτε η ψηφιακή παρουσία ήταν πολυτέλεια για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όμως, πλέον, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η απόκτηση ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών, είναι επιτακτική ανάγκη. Με απλά λόγια, η είσοδος στον “ψηφιακό κόσμο”, με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον πυρήνα της λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, ουσιαστικά αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωσή τους. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το πράξουν.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Κυριάκου Φραγκάκη, ιδιοκτήτη φαρμακείου στην Αθήνα. Ο κ. Φραγκάκης είχε αντιληφθεί τον ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία στις σύγχρονες επιχειρήσεις ήδη από το 2008, όταν ανέλαβε το οικογενειακό φαρμακείο. Έτσι, δημιούργησε σελίδα στο Facebook, που ήταν ο βασικός δίαυλος επικοινωνίας του φαρμακείου με τους πελάτες του, μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας που προκάλεσε ραγδαίες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, τον έκανε να επανεφεύρει το επιχειρηματικό του μοντέλο και να προχωρήσει σε διαδικασία αλλαγών, καθώς έγινε άμεση η ανάγκη για online παρουσία και ηλεκτρονική διάθεση των προϊόντων του φαρμακείου.

Η λύση τελικά ήταν εύκολη και απλή. Μέσω του COSMOTE Click & Site, ο Κυριάκος Φραγκάκης απέκτησε ολοκληρωμένη ψηφιακή παρουσία, με εταιρική ιστοσελίδα και e-shop.

“Με την υπηρεσία COSMOTE Click & Site ένα φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας εξυπηρετεί πελάτες σε όλη την Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης. Είναι η απόδειξη πώς μια μικρομεσαία επιχείρησή μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη μέσω τεχνολογίας, καθώς κατάφερε εν μέσω lockdown να διευρύνει το πελατολόγιο του φαρμακείου και να αυξήσει τις πωλήσεις του.

Λίγα λόγια για τo COSMOTE Click & Site

Η υπηρεσία COSMOTE Click & Site παρέχει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που διαθέτουν σελίδα στο Facebook, να αποκτήσουν εύκολα και γρήγορα ολοκληρωμένη ψηφιακή παρουσία, δημιουργώντας τη δική τους εταιρική ιστοσελίδα ή και το δικό τους eshop. Οι επαγγελματίες που δημιουργούν εταιρικό site μέσα από την υπηρεσία COSMOTE Click & Site δεν χρειάζεται να μεριμνούν και για τη συντήρηση της ιστοσελίδας, καθώς αυτή ανανεώνεται αυτόματα, από τις ενημερώσεις της σελίδας της επιχείρησης στο Facebook. Σημειώνεται ότι όσοι επιλέγουν το πακέτο με το οποίο μπορούν να φτιάξουν και e-shop, είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως το e-shop που δημιουργούν μπορεί να υποστηρίξει απεριόριστο αριθμό προϊόντων της επιχείρησής τους.

Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το COSMOTE Click & Site αλλά και για προϊόντα ή τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στην δική τους επιχείρηση μπορούν να επισκεφθούν το www.cosmote.gr/business

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ