Σήφης Βαλυράκης: Ορίστηκε πραγματογνώμονας από το Λιμενικό – Τι έχει προκύψει από τις έως τώρα έρευνες

Εξονυχιστικά θα διερευνηθούν από τις Αρχές οι συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, με την τοπική λιμενική Αρχή να σχηματίζει δικογραφία για την οποία έχει οριστεί πραγματογνώμονας από το Λιμενικό Σώμα.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως οι Αρχές θα πάρουν επίσης γενετικό υλικό από την προπέλα του σκάφους του πρώην υπουργού, προκειμένου να δουν αν ο Σήφης Βαλυράκης χτυπήθηκε από αυτή ή από κάποια άλλη προπέλα, άλλου σκάφους.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και η μαρτυρία ενός ατόμου που αναφέρει ότι ο Σήφης Βαλυράκης άρχισε να διαπληκτίζεται με κάποιους που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος κατά τις 12.00 το μεσημέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γυναίκα του είχε πει στο Λιμενικό ότι ο σύζυγός της είχε φύγει από το σπίτι τους περίπου στις 13.30 με 14.00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο σκάφος του πρώην υπουργού βρέθηκαν τα δύο ψαροντούφεκά του. Όπως εκτιμάται, αυτό δείχνει ότι ο Σήφης Βαλυράκης βρισκόταν πάνω στη βάρκα και ήταν εν κινήσει, όταν κάτι συνέβη απότομα με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Εξάλλου το ειδικό κλειδί που δένεται πάνω στο χέρι του χειριστή δεν βρισκόταν στο χέρι του, αλλά πάνω στη μηχανή και πιο συγκεκριμένα πάνω στον διακόπτη. Πρόκειται για το λεγόμενο quick stop, που είναι το σχοινί που δένει ο χειριστής στο χέρι του, ώστε αν πέσει στη θάλασσα, να τραβηχτεί και να σβήσει η μηχανή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ