Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Εντοπίστηκαν 800 κιλά εκρηκτικών σε υπόγειο σπιτιού

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές, έπειτα από τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών σε υπόγειο σπιτιού στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το zantereport.gr, εντοπίστηκαν από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου 800 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή Απελάτι, κοντά στο Κερί Ζακύνθου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η αμμωνιοδυναμίτιδα ήταν συσκευασμένη σε 32 δέματα των 25 κιλών το καθένα και ήταν κρυμμένη σε δωμάτιο στο υπόγειο του εγκαταλελειμμένου σπιτιού.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου διεξάγει έρευνες προκειμένου να εντοπίσει ποιος ή ποιοι είχαν κρύψει την τεράστια αυτή εκρηκτική ποσότητα, καθώς και για ποια χρήση την προόριζαν.

Ο όγκος των εκρηκτικών είναι τόσο μεγάλος που εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν πολύ την έρευνα των αρχών, καθώς το κάθε ένα πακέτο εκρηκτικών των 25 κιλών, έχει ετικέτα και σειριακό αριθμό από το εργοστάσιο παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο της κλοπής της αμμωνιοδυναμίτιδας από κάποιο λατομείο του νησιού έχει αποκλειστεί, καθώς αφενός μεν πρόκειται για πολύ μεγάλη ποσότητα και αφετέρου δεν έχει γίνει ανάλογη δήλωση για κλοπή υλικού από οποιαδήποτε επιχείρηση που χρησιμοποιεί εκρηκτικά στο νησί.

Πηγή: zantereport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ